29 Mart Yerel Seçiml

29 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Belde statüsü kaldırılıp, İnegöl Belediyesi mücavir alanına dahil edilen Alanyurt’ta, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, ’31 Ocak 2010 yılına kadar Alanyurt’ta her şey değişecek’ demeçleri ile yerel seçimlerin hemen ardından bir dizi çalışmalara imza atan İnegöl Belediyesi, Alanyurt’ta yeni kolektör (kanalizasyon) hattı döşeme çalışmalarına başladı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün saat 13.00’de, Belediye Başkan Yardımcıları Güngör Sabri Günaydın ve Yusuf Şen, AK Parti Belediye Meclis üyesi Eşref Özçetin, Fen İşleri Müdürü Ahmet Aka ve Fen İşleri Şefi Gazali Şen ile birlikte, uzunluğu 5 bin 552 metre olan ve 635 metrelik kısmı tamamlanan yeni kolektör hattı çalışmalarının olduğu Afet Konutları mevkiine giderek bir takım incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni atık su hattının tamamlanması ile birlikte yoğun yağış alan günlerde İnegöl’de yaşanan sıkıntılarının artık yaşanmayacağını dile getirerek, yeni kolektör çalışmalarının 2010 yılına kadar tamamlanacağını kaydetti.

Alanyurt’ta yerel seçimlerin hemen ardından başlatmış oldukları çalışmalar neticesinde kısa bin sürede büyük işlere imza attıklarını ifade eden Başkan Alinur Aktaş, “Seçimlerden sonra geçen 6 aylık sürede Alanyurt’a ek hizmet binasını kazandırdık, böylelikle Alanyurt’u yerinden yönetiyoruz. Hizmet Masası’nı kurarak Alanyurt’ta yaşayan vatandaşlarımızın dilek ve şikâyetlerini dinliyoruz. Yine Belediye ek hizmet binasında oluşturduğumuz Bilgi ve Kültür Evi ile öğrencilerimizin ücretsiz bir şekilde internetten faydalanmalarını sağlıyoruz. Bunların yanı sıra Alanyurt’a bir itfaiye birimi kurduk. Kısa süre önce açıkladığımız gibi 15 Ekim 2009 tarihinde Alanyurt’un en büyük sorunlarının başında gelen su sorununu, hizmete koyacağımız arıtma tesisi ile çözmüş olacağız. Ulaşım konusunda da sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili yürüttüğümüz plana göre soruna çözüm bulacağız” dedi.

1 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Alanyurt’un atık su hattının direk İnegöl’e bağlı olması nedeniyle İnegöl’ün aşırı yağış aldığı zamanlarda Alanyurt’tan gelen atık suların İnegöl’de su baskınlarına sebep olduğunu, bu sorunun önüne geçebilmek adına Alanyurt’un atık su hattını, yeni yapmaya başladıkları kolektör hattı ile İnegöl’den ayıracaklarını vurgulayan Aktaş, “Bu çalışma Alanyurt’un altyapısıyla ilgili çok önemli bir çalışma. Hattın uzunluğu toplam 5 bin 552 metre. Şuana kadar 635 metrelik kısmı tamamlandı. Hattın güzergâhı Yeni mahalle Bayrak caddesinden başlıyor. Sırasıyla Kozluca yolunu takip ederek Hamzabey caddesi üzerinden Yenişehir yolundan geçip Afet evlerinden Arıtma tesisine bağlanacak. Projenin bedeli yaklaşık 1 milyon TL olup,  yıl sonu itibariyle bitirerek hizmete açmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim