İnegöl Belediyesi ta

İnegöl Belediyesi tarafından, Alanyurt Esentepe mahallesi Karanfil caddesi mevkiinde bulunan 7 bin 500 metre küplük su deposunun yanında yaptırılan, Alanyurt’un içme suyunu arıtacak olan  “Su Arıtma Tesisi” çalışmaları sona erdi. Alanyurtluların Ekim ayı sonunda tamamen arıtılmış, tertemiz su içecekleri bildirildi.

1 Eylül 2009 tarihinde başlatılan inşaat ve montaj çalışmaları sona eren Alanyurt Su Arıtma Tesisi dün saat 12.00’de Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Bayrak, Adem Demirel, Ahmet Erdem, Mahmut Durmuş, Özgen Kurşun, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Turgay Yel, Nedim Bayram, Aslan Taşhan, Eşref Özçetin ile Belediye Su İşleri Müdürü Ekrem Ergün’ün katımlıyla faaliyete geçirildi.

BARAJ ÇALIŞMALARINDA PROTOKOL AŞAMASINA GELİNDİ

Su çalışmalarının Belediyelerin asli görevlerinden olduğunu hatırlatan Başkan Alinur Aktaş, “İnegöl’e dair birçok projeden bahsettik. İnegöl’de su sorunun yıllardır düşünüler konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen bir baraj projesiyle çözümlenebileceğini ifade ettik. Şu an barajla alakalı çalışmamız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. En son protokol aşamasına geldik ve gerekli zemin etütleri bitirildi. Dönem sonuna kadar bununla alakalı çalışmanın başlamış ve bitirilmiş olmasını arzu ediyoruz” dedi.

BU SİSTEM BELEDİYELER ARASINDA BİR İLK

Alanyurt’un 30 binden fazla nüfusu olan, Türkiye’deki birçok ilçeden büyük önemli yerleşim yerlerinden bir tanesi olduğunu ileri süren Başkan Alinur Aktaş, “29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde Belde statüsünden çıkarılan Alanyurt İnegöl’e bağlandı ve bu bağlanma süreciyle beraber seçim beyannamemizde 21 aylık acil eylem planımızdan bahsetmiştik. Bu konulardan bir tanesi de su konusuydu. 1 Eylül 2009 tarihinde encümen üyesi arkadaşlarımla burada bir basın toplantısı yapmıştık. 46 gün önce demiştim ki, 15 Ekim 2009 tarihinde bir aksilik olmazsa biz Alanyurt’ta yeni arıtma tesisi projemizin hayata geçeceğini ifade etmiştik. Bugün vermiş olduğumuz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum. Alanyurt suyunu arıtma çalışmalarını tamamladık. Bugünden itibaren çeşmelerden içilebilir su akacaktır. Yalnız hemen arkamızda 7 bin 500 metre küplük bir depo var ve bu depo tamamen dolu. Takdir edersiniz ki, bu sürecin tamamen evlerimizde hissedilmesi yaklaşık 10-12 günlük bir süreci alacaktır ki, bu da ay sonunu bulacaktır. Alanyurtlular inşallah bu suyun farkını, kalitesini ay sonuna kadar fark edecektir. Burada su arıtılarak konutların tamamına verilecek. Bu sistem Türkiye’de belediyeler arasında bir ilk, bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Kısa sürede Alanyurt’ta 2 bin 490 metretül şebeke hattı döşedik. Bu tesisin toplam maliyeti 350 bin TL. Tesisimizin kapasitesi yaklaşık 40 bin kişilik. Tesisimiz 2 asil 2 yedek üniteden oluşuyor. Ola ki asil ünitelerde bir sıkıntı çıkarsa yedek ünite devreye girip, asıl ünitenin tamiratı ve bakımı hemen yapılacaktır. Özellikle ifade etmek istiyorum, İnegöl’de de, Yeni İnegöl’de de, Toplu Konutlarda da, Alanyurt’ta da bu işin nihai çözümü baraj projesidir. Alanyurt insanımızı daha fazla mağdur etmemek için verdiğimiz sözü yerine getirebilmek adına bu proje bizim kısa sürede hayata geçirdiğimiz ve belediyeler arasında ilk olan bir projedir” diyerek, ay sonunda bir açılış töreni de yapacaklarını kaydetti.

Aktaş, tesisin etrafındaki boş alanı ‘Mini Kültürpark’ formatında düzenlemeyi düşündüklerini de sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından Başkan Alinur Aktaş, beraberindekilerle tesisin arıttığı sudan tadarak, şebekeye verilen arıtılmış suyun kalitesini test ettiler.

Editör: TE Bilişim