Yaklaşık 1.5 ay önc

 


Yaklaşık 1.5 ay önce gerçekleştirilen genel kurul sonucunda İnegöl Alevi Kültür Derneği Başkanlığı görevine getirilen Veli Fidanverdi, dün saat 14.30’da Yönetim Kurulu üyeleri Gazi Bingöl ve Kemal Polat ile birlikte, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan İnegöl Alevi Kültür Derneği Başkanı Veli Fidanverdi, İnegöl Alevi Kültür Derneği olarak yaklaşık 45 gün önce genel kurul toplantılarını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyarete geldik. Muharrem ayı nedeni ile kısa bir süre önce düzenlemiş olduğumuz aşure etkinliğimize bizleri kırmayarak Belediye Meclis  üyeleri ile birlikte gelmişlerdi. Biz de bugün Başkanımıza iadeyi ziyaret yaparak, teşekkür etmek istedik. Bizleri kabul ettiği için Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Veli Fidanverdi, İnegöl’ün kültürel anlamda zengin bir mozaiğe sahip olduğunu, bu mozaiğin içerisinde Alevilerinde bulunduğunu işaret ederek, İnegöl şehir merkezinde yaklaşık 650 civarında Alevinin yaşadığını, bunların çoğunluğunun mobilya sektöründe çalıştığını da sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün farklı bir mozaik olduğunu söyleyerek, “İnegöl’de değişik derneklerimiz var. Kısa bir süre önce İnegöl Alevi Derneği genel kurulunu yapmıştı. Ben yeni yönetime başarılar diliyorum. Muharrem ayı olması nedeniyle dernek olarak aşure ikramında bulunmuşlardı. Biz de derneğin davetini kırmayarak, Belediye Meclis  üyeleri ile birlikte giderek, ikram ettikleri aşureden tatmıştık. İnegöl’de bulunan derneklerle istişare yapıyoruz. Kültür dernekleri toplumun birer parçasıdır. Bütün derneklerimize çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaretin sonunda, İnegöl Alevi Kültür Derneği Başkanı Veli Fidanverdi, Başkan Aktaş’a birde çiçek takdim etti.

Editör: TE Bilişim