Çeltikçi Mahallesinde bulunan Aliağa deresinde temizlik çalışmaları başlarken; vatandaşlar dere kenarına güzel bir projenin hayata geçirilmesini istediler.


Mahalle muhtarı Rıdvan Uslu’nun gayret ve girişimleriyle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallede bulunan Aliağa deresinde temizlik çalışması başladı.

Çalışma kapsamında deredeki çöpler temizleniyor. Mahalle sakinleri ise dereyi güzelleştirecek bir projenin hayata geçirilmesini talep ediyor.

Çalışmadan dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür eden muhtar Rıdvan Uslu, “Yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki Aliağa deresinin temizlenme çalışmalarına başlandı. Çalışmanın tamamlanmasıyla deremiz güzel bir görünüme kavuşacak. Bu deremizi ve bölgeyi ön plana çıkartacak bir projenin hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Dere çevresinde yürüyüş ve bisiklet yolları yapılabilir. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz. Dere içerisindeki ağaç kökleri de ortaya çıkartılırsa güzel bir çalışma olur. Bu çalışamalar yapılırsa dere çevresi çöplükten arınır. Yürüyüş ve bisiklet parkuruyla burası cazibe merkezi haline gelecektir.” dedi.

Editör: TE Bilişim