AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, beraberindeki İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu ve AK Parti İnegöl ilçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeleriyle beraber, Mesudiye Alt Geçidi çalışmalarını yerinde inceledi.

İncelemelerin ardından konuşan Milletvekili Şahin, “İki mahalle arasındaki şehri birbirine bağlayan, o zamanın şartlarına bağlı yapılan ve teknik ömrünü de tamamlayan alt geçidi İnegöl Belediyemiz yapacaktı. İnegöl Belediyesinin karayollarına talebi olumlu karşılandı ve onaylandı. Karayolları Bölge uhdesinde ihalesi yapıldı. Tabi burada kamulaştırmalar vardı, bu kamulaştırmaları belediyemiz üstlendi. Tabi bu yerler çok eski yerler. Zamanında kayıt altına alınmayan yer altı hatları, yer altı tesisleri önümüze çıktı ve kazıldıktan sonrada önümüze yer altı su kaynakları çıktı. Bunlarında rehabilite edilerek yapılması gerekiyor. Mühendislik her şeyin çaresini buluyor ama zaman da istiyor tabi. Çünkü öngörülmeyen bir takım sıkıntılar ortaya çıktı. Proje yeniden değiştirilmek zorunda kaldı. Çünkü istinat duvarları yer altı kazıldıktan sonra ortaya çıkan toprak yapısına göre şekillendi. Dolayısıyla buradaki zaman kaybı biraz uzun sürdü ama yaptığımız iş sağlam olacak” dedi.

KURBAN BAYRAMINA BİTMİŞ OLACAK

Milletvekili Şahin, “Karayolları Bölge Müdürlüğünün hedefi, Ankara-Bursa istikametindeki gidiş gelişi bu ay sonu veya Temmuz’un ilk haftasında bitirmek. Nihai hedefte burası bittikten sonra karayolu trafiğe açılacak, Mesudiye ve Orhaniye bağlantıları da Kurban Bayramına kadar halledilecek. Burada hakikaten hemşerilerimiz sadece inşaatın çalışma alanını görüyorlar ama burada yer altında elektrik, doğalgaz hatları ve doğal su kaynakları çıktı. Bunları yeni kanallara aktarmak ve revize etmek zaman alıyor. Bu konuda Belediye Başkanı Alper Taban’ın çok ciddi desteklerini gördük. Karayolları Bölge Müdürlüğümüzde mevcut şartlara göre pozisyon alarak projeyi revize ettiler. Hemşerilerimiz biraz sıkıldı ama Kurban Bayramına bitmiş olacak. Tabi bu tür şeylerde yerinde incelemelerle biz Bölge Müdürlerimize halkımızın ve bölge sakinlerinin de isteklerini iletiyoruz. Değerlendirip şehrimiz adına ve hemşerilerimiz adına yeniliklere gidiyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim