İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği 32. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında bu yıl 7’ncisi düzenlenen “Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması” büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleştirildi. Tüm ekiplerin birbirinden güzel şovlarını sunduğu yarışmada, jüri değerlendirmesi sonucu Bulgaristan 1’inci oldu. Gürcistan’ın 2’nci olduğu yarışmada 3’üncülüğü ise Ukrayna elde etti.

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen 32. Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nin yurt dışından gelen ekiplerin katılımıyla gerçekleştirilen halk dansları ayağının finali, 7. Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması ile gerçekleştirildi. Kültür Park içerisinde bulunan Açık Hava Gösteri Merkezi’nde (AGM) yurt dışından gelen 10 ülkenin halk dansları ekiplerinin katıldığı yarışma, büyük bir çekişmeye sahne oldu. Gecenin finalinde Bulgaristan ekibi, jüriden en fazla puanı alarak bu yılki Altın Mobilyanın sahibi oldu.

HALK DANSLARI ŞÖLENİ

Yarışma, İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisiyle start aldı. Yarışmada; Adige Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya, Özbekistan, Polonya ve Ukrayna ekipleri boy gösterdi. Her ülkenin ekip sorumlusunun jüri koltuğuna oturduğu yarışmada, ülkeler birbirlerine oy verdi. 10’ar dakikalık gösterilerini sunan konuk ekipler, şovlarıyla AGM’yi dolduran İnegöllülere unutulmaz bir gece yaşattı.

Coşkunun doruk noktaya ulaştığı 7. Altın Mobilya Halk Dansları Yarışmasında jüri, ekipler arasında puanlama yaparken ince eleyip sık dokudu. Kaymakam Şükrü Görücü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte protokol üyeleri, İnegöl’deki yerel kültür derneklerinin temsilcileri ve yurt dışından gelen delegasyonlar da katıldı. Konuklar halk dansları ekiplerinin gösterileriyle gecenin coşkusuna ortak oldu. Gösterilerin finalini de yine İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu yaptı.

KONUK BAŞKAN’DAN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Gösteriler sonrası festival için Kosova’dan gelen kardeş şehir Mitroviça’nın Belediye Başkanı Agim Baktiri sahneye davet edilerek bir konuşma yaptı. Baktiri, “Öncelikle meslektaşım Sayın Alper Beyi selamlamak istiyorum. Böyle bir gösteriden dolayı gerçekten bizde çok memnun kaldık. Şehre katkısı olan tüm iş adamlarını tebrik ediyorum. Ve gerçekten İnegöl’ün en iyi Başkanını seçmişsiniz. Bu festivalin bütün katılımcılarını da tebrik ediyorum. Onlara başarılar diliyorum” dedi.

Ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik sahneye çıkarak bir konuşma yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Çelik, “Böyle bir organizasyonda birlikte olmaktan ne kadar memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Bu tür festivaller bizim geçmişimiz ve geleceğimiz hakkında dünyanın değişik kültürleri arasında birer köprü. Şuana kadar devam eden çalışmalarımızın devamı da gelecektir. Ben öncelikle yurtdışından gelen bütün ekip arkadaşlarımıza, misafirlerimize hem İnegöl’ümüz hem de Büyükşehir Belediyemiz adına hoş geldiniz diyorum. Ve bu akşam dereceye giren bütün ekiplerimizi tebrik ediyorum. Bu organizasyonda baştan sona kadar emeği geçen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SPONSORLARA PLAKET

Konuşma sonrası sahneye davet edilen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, festivale sponsor olan; Kültür Turizm Bakanlığı temsilcisi, Starwood, Çilek, Özdilek, Mobiliyum, Serra Sünger, İTSO, İnegöl AVM, Küçükçalık, Area Mobilya, CP, İSKO, Weltew, İMOTİM, Uludağ İçecek, Cihangir Hastanesi ve Freşa temsilcilerine katkı ve desteklerinden dolayı plaket takdiminde bulundu.

FESTİVAL AMACINA ULAŞTI

Plaket takdiminin ardından AGM’yi dolduran vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, 7. Altın Mobilya’nın sahibinin belli olması için artık son bölüme gelindiğini hatırlattı. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa ve kültür komisyonu üyelerini de sahneye davet eden Taban, asıl emeğin bu ekibe ait olduğunu dile getirerek; “Huzurlarınızda kıymetli Kültür Komisyonu Üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu işin organizasyon boyutunda onlar her an yer aldılar. Festivalimize uzaktan yakından gelen birçok misafirlerimiz var. Delegasyonlarımız oldu, bir kısmı şuan aramızda bir kısmını ülkelerine uğurladık. Huzurlarınızda her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kültür festivalimizde maksat hasıl oldu. Amacına ulaştığını düşünüyorum. Bakın uzaklardan gelen kültürleri tanıma fırsatı bulduk, onlar bizleri tanıma fırsatı buldular. Beraberinde bu şehirle ilgili kafalarında belirli intibalar oluştu. Dolayısıyla bizler onlara en güzel ev sahipliğini yaparak kendilerine burada şehrimizi gezdirdik, kültürlerimizi tanıttık, şehrimizi tanıttık. İnşallah buradan kendilerini uğurladığımızda sadece İnegöl’ü değil Bursa’mızı da Türkiye’mizi de en güzel şekilde orada anlatacaklar” dedi.

FESTİVALE KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR

Konuşmasına festivale katkı ve destek verenlere teşekkür ederek devam eden Başkan Taban, “Bizlere yerelde bu organizasyonun gerçekleşmesinde çok büyük emeği ve katkısı olan yerel derneklerimiz var. Gerek çadır etkinlikleriyle gerek burada folklor gösterileriyle aramızda bulunan derneklerimizin hepsine çok teşekkür ediyorum. Sadece bugün değil İnegöl’ümüzün ve belediyemizin ne zaman bir organizasyonu olsa, ne zaman kapılarını çalsak koşup geliyorlar. Sponsorlarımıza da yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü bu güzelliklerin buluşmasında çok büyük katkıları var. Festivallerin genelde çok büyük bütçelerle yapıldığı düşünülür. İnanın çok mütevazi bütçelerle yaptık. Bunun yanı sıra bu bütçenin büyük bölümünü de sponsorlarımız karşıladı. Yurt dışından gelen misafirlerimiz; Adige Cumhuriyeti, Arjantin, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, KKTC, Kuzey Makedonya, Özbekistan, Polonya ve Ukrayna’ya da burada oldukları için teşekkür ediyorum. Bu yıl klasik otomobilleriyle festivalimize renk katan, kortejimizi şenlendiren İşadamımız Abdullah Ezim’e de teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Festivalde bir aksaklık yaşanmaması için gece gündüz çalışan belediye personelimize, festivalde bizlere eşlik eden Tarihi İnegöl Mehterimize çok teşekkür ediyorum. Ne zaman davet etsek gelip bu programlarda yer aldılar. Kıymetli jürilerimize teşekkür ediyorum. Belediyemizin halk dansları ekibi ve kıymetli hocalarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Kültür Turizm Müdürlüğümüzün de bizlere desteği var. Kendilerine de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BULGARİSTAN ALTIN MOBİLYAYLA COŞTU

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Alper Taban, Altın Mobilya Halk Dansları Yarışmasının sonuçlarını açıklama üzere tüm protokol üyelerini de sahneye davet etti. Başkan Taban, jürinin yaptığı puanlama sonucu dereceye giren ve Altın Mobilya’yı almaya hak kazanan ülkeyi açıklamak üzere hazırlanan zarfları, protokolle birlikte açıkladı. 3’üncülük ödülünden başlamak üzere dereceler açıklanırken; 3’üncü Ukrayna, 2’nci Gürcistan ve Altın Mobilyayı almaya hak kazanan ülke ise Bulgaristan olarak açıklandı. Derecelerin açıklanmasının ardından Bulgaristan ekibinde büyük coşku yaşanırken, Başkan Taban Altın Mobilya kupaları ve hediye çeklerini ekiplere takdim etti.

YARIŞMA BİTTİ FESTİVAL SÜRÜYOR

Bulgaristan ekibi 1’inci olduklarının açıklanmasının ardından büyük bir coşku yaşarken, sahnede de konfetiler ve müzikle coşku bir anda yükseldi. 7. Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması, bu muhteşem finalle son buldu. Festival ise Cumartesi akşamı yapılacak Emre Aydın konserine kadar çeşitli konserler ve çadır etkinlikleriyle Kültürparkta devam edecek.

Editör: TE Bilişim