Özel Altın Nesil İl

 


Özel Altın Nesil İlköğretim Okulu’nda trafik derslerinde işlenen konuların pekiştirilmesi amacıyla İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak, okulda bir panel düzenlendi. 4 Ocak 2011 Salı günü Altın Nesil Okulları çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen panele okulun 1 ve 6. sınıf öğrencileri ile İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Trafik Tescil ve Denetleme, Olay Yeri İnceleme ve Toplum Destekli Polis Büro Amirliklerinde  görevli polis memurları katıldı.

Panelde ilk olarak Olay Yeri İnceleme Ekipleri olaylar üzerindeki tahkikatları ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ardından Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği görevlileri öğrencilere olaylarda kullandıkları malzemeleri tanıtıp, hem kendileri hem de diğer insanlar için rahat ve güvenli trafik kuralları konusunda kısa hatırlatmalarda bulundular.  Toplum Destekli Polis memurları ise, öğrenciler ve ailelerinin karşılaşabileceği çeşitli olaylara karşı neler yapabilecekleri konusunda bilgiler verdiler.

Emniyet görevlilerinin hatırlatma ve uyarılarından sonra söz hakkı tanınan öğrenciler, görevli memurlara sorular sorarak, merak ettikleri konular hakkında bilgiler aldılar. Derslerde öğrenilen bilgilerin kalıcılığını arttıran panel, öğrencilere polis memurları ile sohbet etme fırsatı da verdi.

Gerçekleştirilen etkinlikle  ilgili değerlendirme yapan Özel Altın Nesil İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Toker, güvenlik ile ilgili bilgilerin teoriden çok pratikte önemli olduğunu ve bu bilincin insanlara küçük yaşlarda kazandırılması gerektiğini vurguladı. Bu amaçla okulda böyle bir panelin düzenlendiğini kaydeden Orhan Toker, öğrencilerin hem kendi güvelikleri hem de toplumda sağlıklı bireylerin var olması açısından ekiplerin verdiği bilgilerin kullanımının önemli olduğunu vurguladı. Toker, öğrencilerin okulda edindikleri bilgilerin pekiştirilmesi adına bu tür etkinliklerin devam edeceğini bildirdi.

Editör: TE Bilişim