Altın Nesil Okullarında önceki hafta sonu İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prf. Dr. İbrahim Güney ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Kamil Ahmet Kırkıç‘ın katılımlarıyla bir çalıştay düzenlendi.

Sabah ve öğleden sonra iki oturum şeklinde gerçekleştirilen çalıştayda Altın Nesil Okullarının tüm öğretmen ve idarecileri hazır bulundu. Çalıştayın açılış konuşmasını “Eğitimde Kalite Yönetimi, Akreditasyon ve Sürekli İyileştirme” konulu konuşmasıyla Prof. Dr. İbrahim Güney gerçekleştirdi. Çalıştayın devamında Dr. Kamil Ahmet Kırkıç “Öğrenmenin Değişen Yüzü, Ölçme-Değerlendirme ve STEM” konularından oluşan konuşmalarını gerçekleştirdi. Dr. Kamil Ahmet Kırkıç konuşmasının ilk bölümünde “Tam Öğrenme Modelinin Eğitimdeki Yeri ve Sınıflarda Uygulanması”; ikinci bölümünde ise “Ölçme-Değerlendirme” konusunu ele aldı. Sabah oturumunun sonunda Altın Nesil Okulları öğretmenleri misafir akademisyenlere eğitimle alakalı sorularını sorma olanağı buldular.

Çalıştayın öğleden sonraki ikinci bölümünde ise, öğretmenler kendi aralarında 8 farklı çalışma grubuna ayrılarak erken çocukluk eğitimi, ortaokul hazırlıkta temel eğitim, liselere geçişte sorunlar ve öneriler, özel okullar ve yabancı dil eğitimi, üniversiteye geçişte sorunlar ve öneriler, lise eğitiminde öğretmen öğrenci ilişkilerinde yöntemler, sanat ve spor faaliyetlerinin eğitim öğretim sürecinde öğrencilere etkileri konularında beyin fırtınası tekniğiyle fikirler oluşturdular. Çalıştayın finalinde ise ortaya çıkan tüm fikirler grup sözcüleri tarafından ortak toplantıda tüm öğretmenlerimize sunuldu.

Çalıştay ile ilgili konuşan Özel Altın Nesil Anadolu Lisesi Müdürü Mesut Mutlu, çok faydalı bir çalıştayı geride bıraktıklarını, bu çalıştay vesilesiyle kıymetli akademisyenler Prof. Dr. İbrahim Güney ve Dr. Kamil Ahmet Kırkıç’ın eğitim ile alakalı deneyimlerinden istifade etme olanağı bulduklarını belirterek, çalıştaya katılım gösteren akademisyenlere teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim