Altın Nesil Okullarında 8-9 Şubat 2020 tarihlerinde 4. İnegöl Satranç Turnuvası düzenlendi. İnegöl Satranç İlçe Temsilciliği ve Altın Nesil Okulları sponsorluğunda organize edilen turnuvaya çok sayıda sporcu katılarak satranç konusundaki becerilerini ortaya koydu.

8 yaş altı, 10 yaş altı ve genel kategori olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirilen 4.İnegöl Satranç Turnuvası iki gün boyunca devam ederken oynanan maçlar sonucunda başarılı sporculara madalya ve kupaları takdim edildi.

Sporcuların yoğun ilgi gösterdiği turnuva ile ilgili değerlendirme yapan İlkokul/Ortaokul Müdürü Serdar Acar, “Altın Nesil Okulları olarak planlı ve düzenli çalışmalarımız sonucunda satranç alanında pek çok farklı kategoride önemli başarılar elde ettik. Sadece okul sınırları ile kısıtlı kalmayıp bu önemli sporun desteklenmesi ve yaygınlaştırılması konusunda farklı girişimlerimiz oldu. Bunlardan bir tanesi de artık gelenekselleşmiş hale gelen İnegöl Satranç Turnuvası’dır. Böyle güzel bir spor dalına ev sahipliği yapmak bize gurur veriyor. Bu vesile ile okulumuzda tüm branşlardaki akademik başarılarımızın yanında öğrencilerimizi sosyal ve sportif alanlarda da desteklediğimizi bir kez daha vurgulamış olduk.

Teknolojinin günümüzdeki yararlarının yanında, amaçsızca kullanımın verdiği zararlar da ortadadır. Bunun önüne geçmek ve öğrencilerimize zamanı verimli geçirme adına çeşitli alışkanlıklar kazandırmak adına satranç derslerini önemsiyoruz. Anaokulu ve ilkokulda derslerle, ortaokul ve lisede ise atölye çalışmaları ve satranç kulübü ile desteklediğimiz öğrencilerimiz, bu alanda oldukça başarılı sonuçlar elde etmektedir. Tüm bu amaçlarla bundan sonraki süreçte de ulusal ve uluslararası turnuvalarla İnegöl´ün eğitimine katkı sağlamayı sürdüreceğiz.” dedi. Ayrıca, turnuvanın organizasyonunda emeği geçen öğretmenlerine, turnuva sürecinde görevlerini titizlikle yerine getiren TSF hakemlerine ve turnuvaya yoğun katılım gösteren sporcu ve ailelerine de teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim