İnegöl’de eğitim öğr

İnegöl’de eğitim öğretimini sürdüren Altın Nesil İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencileri, branş öğretmenleri ile birlikte Çanakkale'nin tarihi yerlerini gezdiler.
Okul Müdürü Orhan Toker ve 11 öğretmeni ile yola çıkan 32 öğrenci, burada hem Çanakkale’yi hem de Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitlikleri gezme fırsatı buldu. Alan rehberleri eşliğinde tarihimizin destanlarından birinin yazıldığı Çanakkale kara ve deniz savaşlarının yapıldığı savaş alanları, şehitlikler ve Abide anıtını gezerek, yaşanan olayları bir kez daha dinlediler. Öğrenciler, Kilitbahir Kalesi’ni gezdikten sonra Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş, Şehitlik Anıtı, Alçıtepe Köyü, Conkbayırı, Anafartalar ve siperleri gezerek, aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle andılar.
Okulun Sosyal Bilgiler Öğretmeni İsmail Demirel ile Fen ve Teknoloji Öğretmeni Serdar Acar’ın Şehitler Haftası kapsamında planladığı gezi, 9 Haziran’da yapılacak SBS öncesi 8. sınıf öğrencilerine farklı bir motivasyon ortamı sağlamayı da amaçladı. Sosyal Bilgiler Öğretmeni İsmail Demirel, “Atalarımızın verdiği kahramanca mücadelenin, birlik ve beraberlik ruhu ile dayanışmanın, vatan sevgisinin, ifadelere sığmayan örnekleri ile ulu önder Atatürk'ün örnek askeri başarısının yerinde görülerek zihinlerde pekiştirilmesi, Altın Nesil İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencilerinin Türkiye Cumhuriyeti inkılâp tarihi dersinde öğrendiklerini somut bir şekilde yerinde görmelerinin bilgilerini kalıcı hale getirme adına oldukça faydalı olmuştur” diyerek, gezinin öğrenciler için önemini belirtti.
Gezinin değerlendirmesini yapan Okul Müdürü Orhan Toker, “Öğrencilerimizin bilgi ve kültür birikimlerini, milli şuur ve tarih bilinçlerini artırmak, şanlı geçmişimizin en büyük destanlarından birinin yazıldığı, vatan, millet ve bağımsızlık adına örnek ve kahramanca bir mücadelenin verildiği Çanakkale savaşlarının yaşandığı yerleri görmeleri amacıyla düzenlenen gezi, öğrenciler ve öğretmenler adına çok faydalı geçmiştir. 9 Haziran’da girecekleri SBS öncesi öğrencilerimize motivasyon sağlamak ve derslerde öğrendikleri bilgileri pekiştirmek amacıyla düzenlediğimiz gezide, öğrencilerimizin bazen keyifli, bazen de duygusal anlar geçirdiklerini gözlemledim. Gezi sonrasında konu tekrarlarını da içeren yoğun bir SBS programına başlayacak 8. sınıf öğrencileri için olumlu bir pekiştireç olduğunu düşünüyorum. SBS’ye kadar, branş öğretmenleri tarafından belirlenen bireysel konu eksikleri üzerinde çalışacak olan öğrencilerin sınava eksiksiz bir şekilde girmelerini hedefliyoruz. Bu sayede, her yıl olduğu gibi bu yıl da Altın Nesil İlköğretim Okulu olarak başarılı bir sınav geçirerek öğrencilerimizin hedefledikleri liselere girmelerini amaçlıyoruz” diyerek, gezinin öğrenciler üzerindeki etkisini bir kez daha vurguladı.

 

Editör: TE Bilişim