Okuma derslerinde “Öykülerle Deyimler” ve “ Öykülerle Atasözleri” kitaplarını okuyan Altın Nesil Ortaokulu öğrencileri ile “Tombik Balık Mutluluk Peşinde” kitabını okuyan 4. sınıf öğrencileri, okudukları kitabın yazarı ile tanışmanın ve kitaplarını imzalatmanın heyecanını yaşadılar.

Kitap okumanın önemini her alanda vurgulayan Altın Nesil Okulları, okuma dersi etkinlikleri kapsamında yazar söyleşi ve imza günü planlamaları yaparak öğrencilerini yazarlarla bir araya getiriyor. Bu etkinlikler kapsamında, eserleri birçok dile çevrilen, başarılı roman ve öykü yazarı Habib Bektaş, geçtiğimiz gün Altın Nesilli öğrencilerle buluştu. Deyimlerin ve atasözlerinin hayatımızdaki yeri ve öneminden bahseden yazar, öğrencilerle Türkçenin doğru kullanımı ve dilimize sahip çıkmanın önemi konulu hoş bir söyleşi yaptı.

Okulun çok amaçlı salonunda yapılan etkinlikte, yazarı can kulağı ile dinleyen Altın Nesilli öğrenciler, kitaplarını okurken merak ettikleri soruları da Yazar Habib Bektaş’a sorarak meraklarını giderdiler ve okudukları kitaplara karşı yeni bir bakış açısı geliştirdiler. Öğrencilere yazarlık serüvenini de anlatan ünlü yazar, hayatının her alanın Türkçenin doğru kullanımına özen gösterdiğini ve dilimizi korumak için herkesin aynı bakış açısına sahip olması gerektiğini de vurguladı. Söyleşinin devamında öğrencilerin merak ettikleri soruları da içtenlikle yanıtlayan Bektaş, etkinliğin sonunda ise kitaplarını imzaladı.

Söyleşinin sonrasında bir değerlendirme yapan Okul Müdürü Serdar Acar, “2023 Eğitim Vizyonu’nda sıkça ele alınan; okuyan, anlayan, sorgulayan ve eleştirel düşünebilme becerisine sahip bireyler yetiştirmek okul olarak yıllardır önemli misyonlarımızdan birisidir. Bu kapsamda, öğrencilerimizin küçük yaşlardan itibaren kitap sevgisi kazanmalarını, doğru ve etkili bir şekilde okuyabilmelerini önemsiyoruz. Yalnızca okuma derslerinde değil, öğrencilerimizin okul içindeki tüm çalışma alanlarına bu kazanımları sıkça ele alıyoruz. Çocuklarımızın sadece akademik değil bunun yanında bilişsel, duygusal, fiziksel olarak çok boyutlu gelişimi bizim için çok önemlidir. Bu doğrultuda farklı etkinlikler planlayarak öğrencilerimizin gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bugün de öğrencilerimizin kitaplara ve etkili okumaya olan bakış açılarını zenginleştirmek için yazarımızı öğrencilerimizle buluşturduk. Oldukça samimi ve doğal bir ortamın gözlendiği söyleşide öğrencilerimiz bir kez daha dilimize sahip çıkmanın önemini fark etmiş oldular. Bu bağlamda, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimizle deneyimlerini ve değerli birikimlerini paylaşan yazar Habib Bektaş’a ve söyleşiye birbirinden ilginç sorular ve değerlendirmelerle renk katan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim