Satranç sporu ile ilgili yapılan ulusal ve yerel tüm turnuvalarda adından başarıyla söz ettiren Altın Nesil Okulları, bir turnuvayı daha başarılı sonuçlarla tamamladı.

Geçtiğimiz hafta İnegöl’de 350 sporcunun katılımı ile düzenlenen İnegöl Okullar Arası Satranç Turnuvası’nda bireysel ve takım olarak pek çok derece elde eden Altın Nesilli öğrenciler, gururla okullarına döndüler. Yapılan satranç karşılaşmaları sonucunda 7 ve 8. sınıflar kategorisinde takım olarak 1.’lik ve bireyselde 1. Esad Bayram,  4. Hamza Eray Hazer, 6. Mustafa Çakmak; 5 ve 6. sınıflar kategorisinde takım olarak 1.’lik, bireyselde 1. Hasan Atış, 2. Şevket Bahçeci, 6. Yiğit Eren Akgüller; 3 ve 4. sınıflar kategorisinde takım olarak 1.’lik, bireyselde 1. Mert Bahçeci, 5. Altuğ Egehan Özbek, 9. Metin Tümer, 1 ve 2. sınıflar kategorisinde takım olarak 2.’lik, bireyselde 3. Ali Efe Acar, 4. Ali Şahin, 9. Demir Kağan Güneş adlı öğrenciler olarak madalya ve kupalarını aldılar. Ana sınıfı öğrencileri arasında düzenlenen kategoride ise Defne Ülke, Zehranur Yentürk,   Berin Su Yelken, Egemen Şencan adlı öğrenciler de katılım madalyası almaya hak kazandılar.

Altın Nesil Okullarında ana sınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine uygulanan hafta içi atölye ve hafta sonu kulüp çalışmalarının meyvesinin her alanda başarı olduğunu ifade eden Okul Müdürü Serdar Acar, turnuvaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek, “Bu turnuvada öğrencilerimizin elde ettiği başarıların tesadüf olmadığını, okulumuzda süregelen planlı çalışmalar sonucunda ortaya çıktığını bir kez daha görüyoruz. Atölye ve kulüp çalışmalarında hem deneyimli antrenörümüzün planlı ve etkili çalışmaları hem de öğrencilerimizin birbiriyle yaptığı sıkı maçlar ve disiplinli çalışmalar sonucunda öğrencilerimiz bu sporda hep bir adım öndeler. Okul olarak amacımızın hem satranç sporunu öğrencilerimize sevdirmek hem de bu alandaki yeteneklerini ülke genelinde düzenlenen turnuvalarda sergilemelerini desteklemek olduğunu sıkça vurguluyoruz. Bu süreçte öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri açısından değerli velilerimizin de desteğinin yadsınamaz derece etkisi bulunmaktadır. İnegöl genelinde elde ettikleri takım başarıları ve bireysel başarılar için öncelikle tüm sporcularımızı, onlara her zaman destek olan öğretmen ve velilerimizi tebrik ederim” diyerek öğrencilerini ve Satranç Antrenörü Temel Başol bir kez daha tebrik etti.

Editör: TE Bilişim