- Biriktirdikleri Ha

- Biriktirdikleri Harçlıklarını Pakistan’daki Felaketzede Çocuklara Gönderdiler -
ALTIN YÜREKLERDEN ANLAMLI YARDIM
“Oradaki çocuklar aç susuzken, biz istediğimiz her şeyi yapabiliyoruz. Onlarında bir ekmek, ilaç, oyuncak alabilmeleri için bayram harçlıklarımızı harcamayıp onlara göndererek, oradaki kardeşlerimizin ellerini tutmak istedik…” Bu sözler, küçük ama altın yürekleri ile dost ve kardeş ülke Pakistan’daki selzedelere bayram ve sonrasında biriktirdikleri harçlıklarını gönderen iki küçüğe ait. Dedelerinin elinden tutup bankaya giden Ahmet Taner Şimşek ve Burak Şimşek, biriktirdikleri paraları, Pakistanlı kardeşlerinin yaralarına mehlem olsun diye banka görevlisine teslim ettiler.
Ramazan ayının hemen öncesinde yaşanan sel felaketiyle sarsılan Pakistan'da mağduriyet bütün ağırlığıyla kendini hissettirmeye devam ediyor. Dost ve kardeş ülke Pakistan'ın geçtiğimiz ay, tarihinde görülmemiş emsalde büyük bir sel felaketi geçirmesi üzerine bu ülkeye yapılan yardımlar sürüyor. Temmuz sonlarında başlayan muson yağmurlarının neden olduğu sel ve toprak kaymalarının 20 milyon insanı etkilediği, ülkenin karşı karşıya bulunduğu felaketin 2004'teki Tsunami ve Pakistan'da 2005'te yaşanan depremden daha büyük olduğu belirtiliyor.
Tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşayan Pakistan'da salgın hastalık paniği yaşanıyor. Selin yaralarını sarmaya çalışan dost ülkede, bu kez salgın hastalıklar baş göstermeye başladı. Salgından dolayı çoğu çocuk 56 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, ülkede felaketin boyutları her geçen gün büyüyor. 170 milyon nüfuslu Pakistan'ın yarıdan fazlasını vuran sel felaketinden en fazla etkilenenler çocuklar olurken, temiz su, yiyecek ve ilaç temin edilemeyen bölgede, çocuklar salgın hastalıklarla karşı karşıya bulunuyor. Bölgede kuru alan olmadığı için suların kapladığı yerler, çocukların oyun alanı haline geldi. Sel felaketinin ardından salgın hastalık teşhisiyle çocuklar başta olmak üzere çok sayıda kişi, hastanelerde tedavi altına alındı. Pakistanlılara, başta Türk sağlık ekipleri olmak üzere uluslararası sağlık kuruluşları da müdahale ediyor.
Tarihinin en büyük felaketini yaşayan Pakistan’a dünyanın dört bir yanından yardım eli uzatılırken, en anlamlı bağışlardan birisi İnegöl’den gitti. Dedeleri Hüsnü Şimşek’in elinden tutan, AK Partili İl Genel Meclisi üyesi İsmail Tarık Şimşek’in oğlu, Gazipaşa İlköğretim Okulu 4/A sınıfında eğitim gören 9 yaşındaki Ahmet Taner Şimşek ile İnegölspor eski yöneticilerinden Mustafa Şimşek’in oğlu, İshakpaşa İlköğretim Okulu 6/F sınıfında eğitim gören 11 yaşındaki Burak Şimşek, Ramazan Bayramında ve sonrasındaki bitirdikleri harçlıkları, Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla Pakistan’daki selzedelere ulaştırılması için Ziraat Bankası İnegöl Şubesindeki banka görevlisine teslim ettiler.
Örnek davranışları ile banka görevlileri ve müşterileri tarafından takdir edilen kuzenlerden 9 yaşındaki Ahmet Tarık Şimşek, “Pakistan’daki sel felaketini televizyonlardan görüp çok üzüldüm. Bayramda ve daha sonra topladığım harçlıklarımın bir bölümü olan 50 lirayı oradaki çocuklara göndermek istedim. Onlar orda aç ve susuz iken, bizim burada her istediğimizi yapmamızın doğru olmadığına inandım. Az ama olsun, yinede ekmek, yemek, ilaç alabilirler. Oradaki anne babaların, çocukların üzülmemesi için herkesin elinden geldiğince yardımcı olmalarını istiyorum” dedi.
Lira lira toplayıp cüzdanında biriktirdiği 100 lirayı Pakistanlı selzedelere ulaştırılması için banka görevlisine teslim eden 11 yaşındaki Burak Şimşek’te, “Biz burada rahat rahat her istediğimizi yaparken, oradaki kardeşlerimiz, büyüklerimiz yiyecek bir ekmeğe bile muhtaçlar. Bayramda topladığımız paraları harcamak yerine biriktirerek, onlara yardımcı olmak istedik. Bunu ailelerimize söylediğimizde çok mutlu oldular. Bu da bizi daha çok sevindirdi. Oradaki insanların sıkıntıları biran önce atlatmaları için herkesin bir şeyler yapmasını istiyorum” diye konuştu.
Torunlarının anlamlı davranışlarının onurunu yaşayan dede Hüsnü Şimşek ise, torunlarını duyarlılıklarından dolayı tebrik ederek, "Pakistan bize mesafe olarak uzak bir ülke olmasına rağmen, gönüllerimizin birbirine en yakın olduğu ülkedir. İki toplum olarak ilişkilerimiz köklüdür. Zorlu Kurtuluş Savaşı yıllarımızda Muhammed İkbal önderliğindeki Pakistan halkının yokluk içerisinde bize yaptıkları yardımları millet olarak unutmamız mümkün değil. Küçük çocukların göstermiş olduğu bu hassasiyet, bundan sonra da Pakistan halkının o yıllarda yaptığı bu iyiliği unutmayacağımızın bir göstergesidir. Torunlarımı gönülden kutluyorum ve gözlerinden öpüyorum. Herkes için iyi bir örnek oluşturmasını diliyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim