ALTYAPIMIZDAN AVRUPA’YA İLK TRANSFER


İnegölspor’umuzun altyapısından yetişen ve 2015 yılında Bursaspor’a transfer olan Ali Akman, kulübümüzün altyapısından yetişerek Avrupa’ya transfer olan ilk oyuncu oldu. 

Kulübümüzün Gençlik Geliştirme Sorumlumuz Özgür Şahin, İlçemizin Avrupa’daki marka yüzü olan Ali Akman’a başarılar dileyerek, “Futbolda temel eğitimin verildiği yer olan altyapılar tüm sporcuların gelecek kariyerlerini etkilemektedir. Sporcunun büyüdüğü, geliştiği, mesafe kat ettiği ve her geçen gün kendini bulduğu yer olan altyapılar birçok insan tarafından önemsiz görülmüş, değersiz hissettirilmiş ve itibar kaybına uğratılmıştır. Sadece kulüplerin değil tüm ülkenin geleceği olan altyapılar her zaman göz önünde olmak zorundadır. Buradan yetişen tüm sporcular gelecek nesillere rol model olmaktadır. Altyapımızdan yetişen ve Bursaspor’a transfer olan, Bursaspor’da kendini kanıtlayan Dünya’da gelecek vadeden genç futbolcular listesinde yer alan Ali Akman Almanya’nın Eintracht Frankfurt takımıyla sözleşme imzalamıştır. Gelecek nesillere yol göstererek ardından birçok kişinin gelmesine öncülük edecek olan Ali Akman’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca fedakarlık yapan, emek veren ve Ali’nin gelişimi için çaba sarf eden tüm antrenör arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnegöl’ümüzün Avrupa’daki marka yüzü olan Ali’mize tüm ilçe halkının manevi anlamda da destek vermesini bekliyorum.”dedi.

Kulüp Başkanımız Kani Ademoğlu ise Ali Akman’ın kulübümüz adına bir ilke imza attığını ve altyapımızdan yetişip Avrupa’da oynayan ilk İnegölsporlu oyuncu olma unvanına sahip olduğunu belirterek, “ Ali kardeşime teşekkür ve başarılar ediyorum.  Birçok oyuncunun bu noktalara gelmesi için canla başla çalışan altyapı antrenörlerimize de teşekkür etmek istiyorum. Kısa sürede başarmanın kolay olmadığı ciddi anlamda bir yapılanmanın ürünü olan bu transferde Ali’nin futbola başladığı yer olan İnegölspor Kulübü her zaman kendisi ile gurur duymuştur. Performansı ile göz doldurmaya başladığında henüz 14 yaşında olan Ali, Bursaspor’un dikkatini çekti ve transferi gerçekleşti. Bu süre zarfında iyi ilişkilere sahip olduğumuz Bursaspor kulübünden herhangi bir ücret talebimiz olmamıştı ve sporcumuzun önünü açmak adına bu durumu kabul etmiştik. Gelinen bu noktada ne kadar doğru karar verdiğimiz ortadadır. Bizler sporcularımızın transfer olmasından yanayız. Transfer olsunlar ki değerli oldukları herkes tarafından bilinsin. Tek karşı çıktığımız nokta denenmeye gitmeleridir. Çünkü İnegölspor bir markadır ve sporcularının denenmeye ihtiyacı yoktur. Kendini geliştiren, dikkat çeken tüm sporcularımızın transferleri konusunda her zaman kolaylık sağlamaya hazırız. Yeter ki iyi yerlere gelsinler... Gelecek nesillere umut olma, örnek olma ve yol gösterme adına fedakarlık yapan İnegölsporumuzu Bursa’mızı ve tüm Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek olan Ali Akman’a İnegölspor camiası ve tüm ilçe halkı adına başarılar diliyoruz. Kalbimiz, dualarımız seninle.”ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim