Limak Enerji Grubu bünyesinde elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş., 2020 yılının sonunda İnegöl’e toplam 7 milyonluk yatırımın gerçekleştirileceğini açıkladı. UEDAŞ, sanayinin büyüyen bölgelerindeki enerji ihtiyacını karşılayabilmek adına yeni trafo ve 2 adet ana fider oluşumu için çalışmaların başlayacağını da duyurdu.

MOBİLYANIN BAŞKENTİNE ENERJİ DESTEĞİ

İnegöl’ün ekonomik dinamolarından olan Ağaç İşleri ve Yenice Sanayi bölgelerini de yatırım planına dahil eden UEDAŞ, sanayinin büyüyen bölgelerindeki enerji ihtiyacını karşılayabilmek adına yeni trafo ve 2 adet ana fider oluşumu için çalışmaların başlayacağını da duyurdu. UEDAŞ’ın yatırım planlamasında İnegöl’ün kırsal bölgelerindeki öncelikli mahallelerinin şebeke yenileme çalışmalarını tamamlandı.

Alanyurt mevkiinde ise enerji sürekliliğinin güçlendirilmesi amacıyla bölgeyi besleyen ana hattın yer altına alma çalışmalarının yaz sonunda tamamlanması öngörülüyor.

KESİNTİLERE SCADA MÜDAHELESİ

Elektrik şebekesinin 7/24 uzaktan izlenerek ve uzaktan kontrol edilerek kesinti sürelerinin minimuma düşürülmesini sağlayan SCADA sisteminin ilçede 24 olan istasyon sayısı ise 2020 yılı sonunda 30’a çıkarılacak.

Editör: TE Bilişim