32. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen çadır etkinlikleri, farklı yörelere ait kültürleri İnegöl’de buluşturdu. Çadır etkinliklerini ziyaret eden Belediye Başkanı Alper Taban, “Arkadaşlarımız bu kültürden gelen ne varsa tüm incelikleriyle bunları sergilemişler. Amacımız bunları yaşatmak, gelecek nesillere aktarabilmek” dedi.

İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği 32. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında Kültür Park içerisinde kameriyeler bölgesinde kurulan farklı yöreler ait etkinlik çadırları, Türkiye’nin dört bir yöresine ait kültürleri bir araya getirdi.

4 DERNEK ÇADIRI ZİYARET EDİLDİ

Belediye Başkanı Alper Taban, etkinliklerini sürdüren çadırları ziyaret ederek renkli görüntülerin yaşandığı yerel derneklerin çadırlarında yaşanan coşkuya ortak oldu. Bazı Meclis Üyeleri ve parti yöneticilerinin de bulunduğu beraberindeki heyetle birlikte çadırları ziyaret eden Başkan Taban; Çorumlular Kültür Derneği, Bosna Hersek Derneği, Kütahya ve Domaniçliler Derneği ile Bayburtlular Kültür Derneğinin çadırlarına ziyarette bulundu. Renkli görüntülerin yaşandığı çadır ziyaretlerinde yerel oyunlar sahnelenip yöresel ikramlarda bulunulurken, ayrıca festivale katkı veren derneklere plaketler takdim edildi.

AMACIMIZ ÖRF VE ADETLERİMİZİ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK

Çadır ziyaretleri sırasında kalabalık vatandaşlara hitaben konuşmalar yapan Belediye Başkanı Alper Taban, birlik beraberliğin önemine ilişkin mesajlar verdi. Taban, “Festivalimiz Cumartesi günü başladı. Pazartesi günü de 15 Temmuz’u dolu dolu etkinliklerle yaşadık. Bugün itibariyle festivalimiz kaldığı yerden devam ediyor. Festivalimizi şöyle önemsiyorum; bakın burada sizler bugün bizleri en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyorsunuz. Arkadaşlarımız bu kültürden gelen ne varsa tüm incelikleriyle bunları sergilemişler. Amacımız bunları yaşatmak, gelecek nesillere aktarabilmek. Ben şunu gönül rahatlığıyla söylemek istiyorum; bugün ve geçmişte görev almış tüm arkadaşlarımız İnegöl Belediyesi’nin ne zaman bir organizasyonu olsa koşa koşa geldiler, destek verdiler. Aynı zamanda hem temsil ettikleri yörenin aidiyetini yaşattılar hem de karnımızın doyduğu bu şehrin aidiyetine sahip çıktılar” dedi.

İHTİYACIMIZ OLAN EN ÖNEMLİ UNSUR BİRLİK BERABERLİK

İnegöl’ün çok kültürlü bir şehir olduğuna da vurgu yapan Taban, şöyle devam etti: “Farklı yörelerden gelmiş hemşerilerimizin ortak paydası İnegöl. Burada ekmeğimizi kazanıyoruz, burada yaşıyoruz, buranın havasını teneffüs ediyoruz, çocuklarımızı yetiştiriyoruz. Rabbimden niyaz ediyorum ki birlik ve beraberliğimiz sonuna kadar artarak devam etsin. İhtiyacımız olan en önemli unsur da bu. Önemli olan her zaman 15 Temmuz’daki gibi uyanık olabilmek, bir olabilmek, diri olabilmek.”

İNEGÖL BİR KÜLTÜR ŞEHRİ

“Festivalimizin 32’ncisini gerçekleştiriyoruz. Benden önce de bu festivale katkı ve destek veren, bugünlere eriştiren tüm Belediye Başkanlarımıza, ekiplerine teşekkür ediyorum. Bu festivalin güzellikleri de sizlersiniz. Sizler olmadan bu festivalin böyle güzel bir şekilde gerçekleşmesi mümkün değil. Kültürlerimizi yaşatmak durumundayız. İnegöl’ümüzün böyle bir marka değeri de var. İnegöl’ümüz kültür şehridir aynı zamanda. 81 vilayetten, Balkanlardan, Kafkaslardan gelen hemşerilerimiz var. Bu bir zenginliktir.”

Editör: TE Bilişim