İnegöl de dolandırıcılar telefonla arayarak “Altın bulduk gel beraber değerlendirelim” diyerek kandırmaya çalıştıkları mobilya firması yetkilisi yeni dolandırıcılık yöntemini deşifre etti. Şenses, dolandırıcıların ağından mağdur olmadan kurtularak, vatandaşlara yeni dolandırıcılık yöntemine karşı dikkatli olmalarını söyledi. Yakın arkadaşlarına gelen aynı mesajlar olduğunu belirten Şenses, dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

ALTIN BULDUK DEDİLER

Olayı anlatan Ömer Şenses, “Çalıştığım sırada bana bir çağrı ardından da mesaj geldi. mesajda ‘Selamun aleyküm abi. Ben Murat, İzmir’denim. Eşimin teyzesinin hayvan damını tadilat yaparken, duvarın içinde 50 kuruş büyüklüğünde sarı liralar bulundu. Bunlar değerlendirebilir miyiz” ifadeleri yer alıyordu. Beni aradılar ve altını beraber çıkarmak istediklerini söyleyerek destek istediler. Ben bu duruma inanmadı, daha sonra görüşürüz diyerek telefonu kapattım. İki saat sonra tekrar aradılar. Aradıklarında ‘sizi savcılığı verdim’ dediğimde bana hakaret edip telefonu yüzüme kapattılar.” Dedi.

VATANDAŞLARA UYARI

Vatandaşlara uyarıda bulunan Şenses, “Kimse kısa yoldan zengin olamaz. Vatandaşlarımızın gelen bu tür telefonlara itibar etmemelerini istiyorum. Benim 3 arkadaşıma da böyle mesajlar geldi. Onlara da konuyu anlattım ve dolandırılmalarını engelledim. Daha öncede kendisini ‘savcı, hakim, komserim’ deyip tanıtarak dolandırıcılık olayları yaşanıyordu. Sanırım bu da yeni bir yöntem; ‘altın buldum çıkarmama yardım et’. Gibi vatandaşlarım bu tür dolandırıcılık olaylarına kanmasınlar” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim