Mobilyası, Köftesi,

İnegöl’ün Önemli Görsellerini Hediyelik Eşyaya Dönüştürüyor

Mobilyası, Köftesi, Oylat Kaplıcalarının yanı sıra son yıllarda öne çıkan Ayçekirdeği ile de ünlenen İnegöl’ün bu değerlerini, çizdiği  resimlerle ölümsüzleştiren amatör sanatçı Selma Akar, İnegöl’ün motiflerini  hediyelik ürünler ile bütünleştiriyor.

Sanatçının, İnegöl’de bulunan tarihi İshakpaşa Camii, Oylat Şelalesi ve Meydanı, Kent Müzesi, İnegöllü şehitlerin anısına yaptırılan Saat Kulesini içeren görüntüleri, ahşap ve  seramik üzerine yansıtarak hazırladığı hediyelik eşyalar,  özellikle İnegöl Belediyesinin konuklara sunduğu hediyelik eşyaların içerisinde ayrı bir yer tutmaya başladı.

Eşi diş hekimi Ünal Akar ile 5 yıl önce İnegöl’e yerleşen Selma Akar, 40 yıldır amatörce sürdürdüğü yağlı boya resim yapma işini her geçen yıl daha da ileriye taşıyarak, eski manzara ve resimlere adeta hayat veriyor.  Son iki yılda Kent Müzesinde, biri ‘Mazideki İnegöl’ diğeri de ‘Göç’ isimli iki resim sergisi açan amatör sanatçı Selma Akar, var olan yeteneklerini zaman zaman ilçe halkının beğenisine sunuyor. Bir çok İl ve İlçe, kendi özelliklerini taşıyan çeşitli hediyelik eşyalara sahip olurken, İnegöl’ün önemini ortaya koyan tarihsel simgelerin eksikliğini ortaya çıkaran Selma Akar, eşinin diş atölyesinin bir bölümünü çalışma alanına çevirerek, seramik malzemelerinden oluşturduğu kalıplar ile, görüntüler ile örtüşen, özgü renkleri işleyerek ortaya güzel olduğu kadar ömür boyu saklanacak küçük ev ve işyeri objeleri çıkıyor.

Oylat Şelalesi ve Oylat Meydanı, Saat Kulesi, İshakpaşa Camii, Kent Müzesi gibi tarihi ve kültürel zenginliklerini ahşap ve seramik üzerine yansıtırken, ayrıca yaptığı Kent Müzesinin 3 boyutlu maketi ise,  İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın İnegöl’e  gelen konuklara ve yaptığı yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerinde, hediyelik olarak sunduğu en güzel eşyalardan birini oluşturuyor.

MODEF Fuarına gelen Devlet Bakanı ve Başkan Yardımcısı Bülent Arınç ve geçtiğimiz günlerde İnegöl Gümrük Müdürlüğü ve Belediye Gençlik Merkezi açılışları nedeniyle İnegöl’e gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya ziyaret anısı olarak verilen hediyelikler de  Selma Akar’ın imzasını taşıyor.

Antalya’dan 5 yıl önce İnegöl’e gelerek, muayenehane açan eşi diş hekimi Ünal Akar’a destek olmanın yanı sıra, boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla amatörce başladığı resim yapma merakını her geçen yıl daha da ileriye taşıyarak belli bir yere getirdiğinin söyleyen Selma Akar, “Dönem dönem ara verdiğim resim yapma ilgim, İnegöl’e geldikten sonra tekrar canlandı. Gösterilen ilgi beni daha çok bir şeyler yapmaya itti. Geçtiğimiz yıl içerisinde İnegöl resimlerinin yer aldığı Kent Müzesinde açtığım ‘Mazideki İnegöl’  resim sergisinde 13 tablom yer aldı.  ‘Göç’ adını verdiğim ikincisi sergimde yer alan  25 tablom, Kültür Sanat Festivali döneminde İnegöl’e gelen konuklara armağan edildi. Ayrıca, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya sunulan hediyeliklerin  benim ellerimden geçmiş olması gurur verici. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın bu işi geliştirmemde büyük desteği var. Kent Müzesi Koordinatörü Nedim Bayram, Kent Konseyi üyesi Serdar Rubacı ve eşim Ünal Akar’ın destekleri ile ortaya çıkan çalışmamın, görmüş olduğu ilgiden dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kesinlikle bu işi maddi gelir elde etmek için yapmadığını özellikle vurgulayan amatör sanatçı Selma Akar, “İnegöllülerin sevgisine  bende katkı sağlamak istedim. Seramik üzerine yaptığım  150’e yakın ürün, bugün bir çok önemli yerde, İnegöl’ün isminin unutulmamasını sağlıyor” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim