İnegöl Telsiz Radyo Amatörleri Derneği (İNTRAD) Başkanı Haluk Sancar, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıyla birlikte Kaymakam Ali Akça’yı ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İNEGÖL MARKA DEĞERİ OLAN BİR İLÇE

İnegöl’ün marka değeri olan bir ilçe olduğunun altını çizen Kaymakam Ali Akça, “İnegöl’ün bu marka değerine katkıları bulunan diğer bir unsurda, sivil toplum yapılanmalarının da gurur duyulacak seviyede olmasıdır. Faal dernek sayımız, Türkiye’nin bir çok yerine göre daha ileri seviyelerde” diye konuştu.

DERNEK ZENGİNİYİZ

Faal  derneklerden bir tanesinin de İnegöl Telsiz Radyo Amatörleri Derneği  olduğunu ifade eden Kaymakam Akça,  “Dernek olarak afete ne kadar hazırlıklı olduklarını, afet durumunda iletişimin ne kadar önemli olduğunu ve bu iletişimde kendilerinin her türlü katkıyı sunma noktasında çok istekli olduklarını gördüm” dedi.

KANADA İLE AZERBAYCAN ARASINDA HABERLEŞME

Derneğin 33 üyesinin olduğunu belirten Başkan Haluk Sancar ise, “Afet durumunda haberleşme çok önemli. Bunu her seferinde vurguluyoruz. Afetlerde cep telefonu sistemleri çöküyor. Sadece enerjiye bağlı olmayan telsiz sistemleri çalışıyor. Biz de bu alanda AFAD ile yapmış olduğumuz protokol neticesinde, afet durumunda haberleşmeyi devam ettirebilmek için cihazlarımızın hazırlığını yaptık. Afete hazırlıklıyız. Kanada ile Azerbaycan arasındaki bölgede haberleşme sağlayabilecek yapıdayız. Havanın şartlarına göre görüşme yapabiliriz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim