Gündüzlü köyü muhta


Gündüzlü köyü muhtarlığı ve Amerika’nın en eski uluslararası eğitim kuruluşlarından The Experiment in İnternational Living kuruluşunun işbirliği ile ‘Kültürel Değişim’ programı kapsamında İnegöl’e gelen 2 profesör ve 25 öğrenciden oluşan Amerikalı grup, önceki gün İnegöl’e bağlı Gündüzlü köyünü ziyaret etti.

Program kapsamında ilk olarak İstanbul’a gelip bir hafta boyunca kalan grup önceki gün, Rehber Rana Erol nezaretinde İnegöl’e geldi. Terminalde grubu karşılayan Gündüzlü köyü muhtarı Selim Çakmak ve azaları, temin ettikleri iki otobüsle Amerikalı misafirleri Gündüzlü köyüne götürdüler. Amerikalı misafirlerin geleceğini öğrenerek köy meydanında toplanan köylüler, Türk misafirperverliğinin en güzel örneğini sergilediler.

2 gün boyunca köyün tarihi, sosyo-kültürel yapısı hakkında bilgiler alacak olan 27 kişiden oluşan grup üyelerini paylaşan köylüler, onları evlerinde misafir ettiler. Yabancı gruba köy hakkında bilgiler veren muhtar Selim Çakmak, köyün tarihinin 800 yıl öncesine dayandığını belirterek, “Köyümüzde 250 hanede 850 kişi yaşamaktadır. Ayrıca, köyümüz İnegöl’ün turizm cenneti olan Oylat Kaplıcaları yolu üzerinde kuruludur. Sizleri iki gün köyümüzde misafir edeceğiz. Bu kapsamda, köyümüzü tanıma imkanı bulacaksınız. Böyle güzel projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

2 gün boyunca köyde yapacakları etkinliklerden bahseden Rehber Rana Erol ise, ilk olarak köylü ailelerin evlerinde misafir kalarak, aile yapısını öğreneceklerini belirterek, “Misafirlerimiz, köyün ilköğretim okulundaki öğrencilerin derslerine girerek, birlikte zaman geçirecekler. Öğrencilere, yanlarında getirdikleri bazı hediyeler takdim edecekler. Köy içerisinde gezilerek yaparak köyün sokaklarını, tarihini de görmüş olacaklar. Ayrıca Gündüzlü köyüne yakın olan Oylat Mağarası ile şifalı kaplıcaları ile ünlü turizm cenneti Oylat’ı  gezdirip, tanıtacağız” dedi.

Konuşmaların ardından, gruplar her biri bir ailede olmak üzere köylü vatandaşların evlerine istirahat için gittiler.

2 gün boyunca köy hakkında çeşitli bilgiler edinecek olan grup, İstanbul’a dönecek.

Editör: TE Bilişim