"Anadolu Çocukları Gözüyle Çiçek ve Doğa" temalı Fotoğraf Yarışması hakkında bilgiler verdi.

SEVDİKLERİ ÇİÇEKLERİ GÖREBİLMELERİ AMAÇLANMAKTADIR

Müdür Aksakallı, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca ´Anadolu Çocukları Gözüyle Çiçek ve Doğa´ fotoğraf yarışması düzenlenecektir. Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisine yönelik duyarlılığı ve farkındalığı artırmak amacıyla aile çiftçiliği ve küçük aile işletmeciliğinin sürdürebilirliğinin sağlanması ve ulusal gündemlerde tanıtılması için çiftçilerimizin çocuklarının katılımı İle 81 ilde yapılacak olan “Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa” temalı fotoğraf yarışmasının İlimizde de düzenlenmesi planlanmaktadır. Bu yarışmayla birlikle çocuklarımıza doğa sevgisini ve çevre bilincini aşılamak, çiçeklerin kültür mirası olduğunu, onların biyolojik hayata değer kattığını öğretmek, tarımın insan yaşamındaki önemini küçük yaşlardan itibaren fark ettirebilmek, Türkiye´nin sahip olduğu bitkisel zenginliğin yeni kuşaklarca benimsenmesini ve korunmasını sağlamak ve onların gözünden yaşadıkları doğayı, sevdikleri çiçekleri görebilmeleri amaçlanmaktadır" dedi.

ARANACAK ÖZELLİKLER

Yarışmacı olabilmek için aranacak özellikleri de açıklayan Müdür Turan Aksakallı, "9-12 yaş grubu aralığında olması, kırsal alanda yaşıyor olması, ailesinin bizzat tarımın içerisinde yer alması, annesinin aktif olarak tarımla uğraşıyor olması, çevre ve tarım konusunda duyarlı ve araştırmacı olması, fotoğraf çekmeye istekli olması, sosyal yapıda olması ve ilini temsil edebilme kabiliyetinde olması gerekmektedir" dedi.

YARIŞMA SÜRESİ VE UYGULAMA ŞEKLİ

Aksakallı, “"Her çocuk yarışmaya en fazla iki fotoğraf ile katılabilecektir. Ekte gönderilen yarışma başvuru formunun yarışmaya katılan tüm çocuklar için ayrı ayrı düzenlenmesi gerekmektedir. Yarışma renkli dijital dalda düzenlenmektedir. Siyah-beyaz fotoğraflarla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Her ilde birinci seçilen resmin jpeg formatında ve 25x35 cm´lik baskıya uygun olması gerekir. Çekilen fotoğraflar dijital ortamda 01 Ekim 2015 tarihi mesai saati bitimine kadar İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine teslim edilecektir. Yarışma fotoğrafları belirtilen kriterler ve Jüri tarafından belirlenen kriterler dikkate alınarak değerlendirilecektir.  Fotoğrafları çekilen bitkilerin mümkünse çekildiği İl veya İlçeye özgü olması tercih sebebidir. Fotoğrafların net, görsel olarak nitelikli ve yüksek çözünülürlüklü olması gerekir. Fotoğrafların gerçekten çocuk eliyle çekilmiş olması gerekmektedir. Ödüller Eylül ayında Başkanlığımız web sitesi duyurular bölümünde yayınlanacaktır" dedi.

Editör: TE Bilişim