Dünya Ahıska Türkleri Birliği olarak sorunlar ve tekliflerle ilgili gerçekleştirilen görüşmelerde DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar, İcra Komitesi başkanı Mehmet Taş, Başkanvekili İbrahim Ağara, İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Osman Hatipoğlu, DATÜB Bursa İl Temsilciliği Başkanı Paşa Alihan ve Başkan Yardımcısı Orhan Faik katıldı.

İlk önce Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nı ziyaret eden heyet yeni atanan Başkan Abdullah Eren' i yeni görevinde başarılar dilediler. Taş, DATÜB 'ün gördüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi. İstisnai vatandaşlıkların verilmesinde ortaya çıkan sorunlar ve gelişmeler hakkında istişarenin yapıldığı ziyarette, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren Gürcistan'da eğitim almakta olan gençlerin durumları, gençlik projelerin devamlılığı ile ilgili bilgi aldı. Dünya Ahıska Türkleri Birliği genel sekreteri Fuat Uçar, günümüzde Ahıskalı gençlerin yaşadıkları ülkelerde yerinde burslandırmaya ve başarı burslarından yararlanmaya büyük ihtiyaç duyduklarını dile getirerek, daha çok sayıda gencin bu burslandırma sistemlerinden yararlanması için insiyatifin sağlanmasını rica etti. Bununla birlikte, günümüzde 200'den fazla doktorun diploma denkliklerine ihtiyaç duyduğunu belirten Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, doktorların diplomaları ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve YÖK ile birlikte kısa sürede çalışmaların hızlandırılacağını ve bu meselenin nihai çözümüne kavuşturulması için elinden gelen desteği vereceğini ifade etti. 2019 yılında Ahıska Türkleri sürgünü 75.yılını YTB ile birlikte DATÜB'ün koordine etmesini ve Ankara'da geniş çerçevede anım programının hayata geçirilebileceğini teklif edildi.

Heyet daha sonra Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Salih Bıçak ve Nüfus Vatandaşlık Genel Müdürü Sinan Güner’i ziyaret ettiler. Vatandaşlıkta aksamaların seçim nedeniyle olduğunu fakat sistemin oturduğunu vatandaşlıkların onaylanıp illere gönderildiğini bundan sonra daha hızlı bir şekilde işlemlerin yürütüleceği bilgisine ulaşan ekip, ayrıca ikamet başvuruları konusunda yaşanılan aksaklıkları da ilettiler.

Editör: TE Bilişim