Öğrenciler, açık öğretim fakültesi sınavlarına İnegöl’de girmenin mutluluğunu yaşamaya devam ediyorlar. İki gün süren sınavlara 2 bin 943 öğrenci katıldı.

İlk kez İnegöl’de yapılan Açık Öğretim Fakültesi bahar dönemi vize sınavlarında, İnegöl’den 2 bin 943 öğrenci ter döktü.

8 MERKEZDE YAPILDI

27 Nisan 2014 Cumartesi ve 28 Nisan 2014 Pazar günleri 09.30 ve 14.00 saatleri olmak üzere 4 oturumda, İnegöl İletme Fakültesi, İnegöl Meslek Yüksekokulu, Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi, Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi, Turgutalp Anadolu Lisesi, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi ve İstaş Kentaş İlk ve Ortaokulundaki salonlarda yapılan sınavlarda, bine yakın gözetmen görev aldı. AÖF sınavlarının İnegöl’de olmasından dolayı sınava geç kalma kaygısından kurtulan öğrenciler, sınav saatinden 15 dakika önce gelerek, sınav salonlarında yerlerini aldılar.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Sınav merkezlerine gelen öğrenciler, emniyet güçleri tarafından oldukça sıkı bir şekilde üst araması yapılarak sınav salonlarına alındılar.

2 BİN 943 ÖĞRENCİ KATILDI

Yapılan sınavlar hakkında bilgi veren Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İnegöl Koordinatörü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan, “Açık Öğretim Fakültesi ile ilgili olarak uzun zamandır İnegöl’deki bürokrasi uğraş içerisindeydi. Çok sayıda öğrencimiz Bursa’ya gidip gelmek zorunda kalıyordu. En son Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’in girişimleri ile açık öğretim fakültesi sınavlarının İnegöl’e alınması başarıldı. Şu an bahar dönemi sınavlarımızı gerçekleştirdik” dedi.

BAŞARI İLE TAMAMLANDI

Bahar dönemi vize sınavlarının 19-20 Nisan 2014 tarihlerinde başarı ile gerçekleştirildiğini kaydeden Prof. Dr. Yıldırımhan, “Vize sınavlarına 2 bin 943 öğrenci katıldı. Meslek Yüksekokulu, İşletme Fakültesi, Turgutalp Anadolu Lisesi, Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi ve İstaş Kentaş İlk ve Ortaokulunda sınavlar gerçekleşti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak çalıştık. Sınavlarda öğrenci güvenliğinin sağlanması noktasında, bize destek veren Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederiz. Sınavımız başarı ile tamamlandı. Bundan sonraki sınavlarımızı da kazasız belasız tamamlamak için gereken önemi göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim