İnegöl'de 1.5 yıl önce kadın doktordan aldığı ve bir süre sonra satışını yaparken aracın hasar kaydı olduğunu öğrenen Selim Bilgili, mahkemenin kararıyla şoke oldu. 1.5 yıldan bu yana garajda çürümeye bırakılan aracına mahkeme nedeniyle binemeyen Bilgili, hakkını bir üst mahkemede arayacak.

Selim Bilgili(37), 1.5 yıl önce kadın doktordan 66 bin TL'ye araç satın aldı. Aracını bir süre sonra satışa çıkaran Bilgili, aracını sattığında yapılan ekspertiz incelemesinde hasarlı olduğunu öğrendi. Aracı alan şahıs, otomobili geri iade etti. Bilgili, bunun üzerine İnegöl 2. Asliye Hukuk mahkemesine başvuruda bulundu. Açılan dava görüldü ve mahkeme Bilgili'nin aleyhine karar verdi. Karara itiraz eden Bilgili, yeniden davacı oldu ama sonuç yine aynı oldu. Mağdur olduğunu söyleyen Bilgili, konuyu bir üst mahkemeye taşıyacağını söyledi.

Bu karar üzerine harekete geçen Selim Bilgili aracı aldığı kişiye dava açtığını ifade ederek  “2017 yılında 66 bin TL’ye aldığım araç, benden yaklaşık 1 ay önce kaza yapmış, sigorta şirketiyle anlaşmışlar ben aracı aldıktan sonra sisteme düşürüyorlar. Ben aracı aldıktan 8 ay sonra başka birine sattım. Arabayı sattığım kişi aracın kazalı olduğunu 19 bin TL’lik hasar kaydı olduğunu ifade ederek aracı sattıktan bir hafta sonra beni mahkemeye verdi. Ben şahısa araç ile kaza yapmadığımı söyledim. Mahkeme aracın bana geri iadesine karar verdi aracı sattığım kişiye ise paranın yasal faizi ile ödenmesini hükmetti. Bende bir sonraki gün aracı bana satan kişileri mahkemeye verdim. Mahkememiz yaklaşık 1,5 yıl sonra sonuçlandı. Benim sattığım aracı bana geri aldırtan mahkeme benin aldığım kişiye açtığım davaya ret kararı verdi. Bana aracı geri aldıran aynı mahkeme bana ret kararı veriyor. Bende burada mağdur durumdayım dolandırıldım. Arabanın sahibi olan doktor bayan beni ilgilendirmez diyor, aracı satın aldığım galeri ise biz sana aracın hasarlı olduğunu söyledik diyor. Ben neden hasarlı araca aynı fiyat ödeyeyim ki. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum, bir üst mahkemeye itiraz edeceğim. Araba ile alakalı bir problem çıkmaması için 1.5 senedir aracı kullanmıyorum. Araç 1.5 senedir bu garajın içinde bekliyor. Arada bir geliyorum çalıştırıyorum aküsünü şarj etmesini bekliyorum.” Dedi.

Editör: TE Bilişim