Geçtiğimiz Cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan  gece saat 00.30’de Alanyurt Yeni mahalledeki dernek merkezi önünden, 3 otobüsle hareket eden kafilede, İnegöl  Ardahan ili ve ilçeleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Demirci ile yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Mart ayında Golan Düğün Salonunda Şehitleri Anma programı düzenlediklerini ifade eden Dernek Başkanı Bülent Demirci, bu güzel programı Çanakkale Gezisiyle tamamladıklarını söyledi. Dernek olarak bu tür faaliyetlere devam edeceklerini belirten Demirci, “Derneğimiz, sosyal aktivelerini devam ettirecektir. Çanakkale Şehitleri gezi ziyaretine katılan tüm üyelerimize teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Tarihin şanlı sayfalarında Çanakkale Destanı diye bir gerçeğin var olduğuna vurgu yapan Demirci, “Çanakkale, milli ruhun şahlandığı, kınalı kuzuların şahadete yürüdüğü yerdir. Çanakkale, ülkemiz için ölüm kalım savaşının verildiği 1915 tarihinin adıdır. Bayrağımızın yere düşürülmediği bu topraklarda, yüzlerce kahramanlıkların ve binlerce şehit düşen Mehmetçiğin yaşanmışlıkları vardır. Çanakkale’de yaşanan tarihi özümsemek, atalarımızın yaşadığı o duygulara bir nebze olsun üyelerimizi ortak kılmak maksadıyla geçtiğimiz bu  Çanakkale Gezisini düzenledik. Gezi kapsamında Kilit Bahir, Kale, Namazgah Tabyaları, Seyit Onbaşı, Havuzlar Şehitliği, Şahindere Sargı Yeri, Alçıtepe, Şehitler Abidesi, Morto Koyu, Yahya Çavuş Şehitliği, Seddülbahir Köyü, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt, Tüneller ve Siperler, 57. Alay Şehitliği ile Conk Bayırı’nı gezdik” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim