İnegöl Belediyesi olağan Ağustos ayı meclis toplantısı Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi. Daha önceki aylarda çöp toplama hizmetini kendi imkanlarıyla sağlamaya başlayan İnegöl Belediyesi geri dönüşüm konusunda da düğmeye bastı.
Belediye Başkanı Alper Taban’ın başkanlığında gerçekleştirilen mecliste 11 gündem, 2 takrir olmak üzere 13 madde görüşülerek karara bağlandı.
Toplantı öncesi konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Rakamların yükseldiği dönemdeyiz. Vaka sayılarının iyileşen hasta sayısını geçtiğini görüyoruz. Bu konuda dikkatli olmaya özen gösterelim. İnşallah bu rahatsızlığa yakalanmadan atlatalım. Beyrut’ta yaşanan bir patlama oldu. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum.” Dedi.


BUSKİ BORCUNU ARSA OLARAK VERDİ
İnegöl belediyesinin BUSKİ’den alacaklarına karşılık BUSKİ’ye ait Kemalpaşa mahallesi 2 Bin 555 Metrekarelik arsanın devredilmesi konusu görüşüldü. 5 Milyon TL borca karşılık İnegöl Belediyesi söz konusu alanı aldı. 
Söz alan MHP’li üye Ahmet Genç, “Bu konu yeniden komisyona gönderilmesi gerekiyor. Bu rakam oldukça ciddi bir rakam. Bu gelen arsalara konut veya benzer bir şey yapmamız mümkün olmaz.” Dedi.
Cevap veren Başkan Taban, “Eğer siz alınan rakamların altında satışı gerçekleştirirsek, o zaman bunu söyleyebilirsiniz. Biz kul hakkını da düşünürüz merak etmeyin.” Dedi.
Madde MHP, CHP ve İYİ Partili Meclis üyelerinin red oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.


ŞEHİDİMİZİN İSMİ PARKA VERİLDİ
Fatih mahallesi Samyeli caddesi üzerinde bulunan parka Şehit Hava Savunma Onbaşı Onur Karasu isminin verilmesi görüşüldü.
Açıklama yapan Başkan Taban, “Allah gani gani rahmet eylesin. Fatih mahallesinde otopark ve yeşil alanı yaptık. Ailesi adının yaşatılmasını istedi.” Dedi. Madde oybirliği ile kabul edildi.
GERİ DÖNÜŞÜMÜ DE BELEDİYE YAPACAK
Gündemin son maddesinde Belediye tarafından (İNBEL) İnegöl Geri Dönüşüm Şirketi adıyla geri dönüşüm şirketinin kurulması görüşüldü.
Konuyla alakalı açıklama yapan Başkan Taban, “Belediyemiz temizlik hizmetlerimizi üzerimize almıştık. Geri dönüşüm konusunun da tek elden yönetilmesi söz konusu. Biz bu konuda, konunun bütününe hakim olmak istiyoruz. Bu konuda 5 milyonluk bir bütçe oluşturmuştuk. Bu konuda iyi bir çevre mühendisini görevlendireceğiz. Sistemli bir şekilde geri dönüşümlerin toplanması, beraberinde ekonomik hayata kazandırılmasını istiyoruz. Bunları bir şirket üzerinden idare edilmesini değerlendirdik. 
Söz alan MHP’li üye Ahmet Genç, “Prosedörün belediyeler kanuna göre değil şirketler kanununa göre yapılacak sanırım. Ticaret kanununa uygun şekilde yapılması taraftarı değilim. Biz bunun uygun olmadığını düşünüyoruz. Bu konuda hayır diyoruz” dedi.


BELEDİYEDEN MOBİLYANIN TANITIMINA DESTEK
İnegöl mobilyasının ülke ve dünya da tanıtılmasının sağlanması, ticaretin artırılması amacıyla mobilyacılar odası işbirliği ile ortak hizmet projesinin gerçekleştirilmesi için Belediye tarafından 250 Bin TL destek sağlanması konusu görüşüldü.
Açıklama yapan Başkan Alper Taban, “Bu konuda çalışan MÜSİAD, İGİAD, İMOS, İTSO, Ertuğrulgazi caddesi mobilyacıları ve MOBİLİYUM gibi kurumların olduğu toplantıda bir tanıtım süreci ön görüldü. Bu konuda faaliyetler yapılacak.  bu konuda bizim de destekte bulunmamız doğru olacak. Mobilyamız bu şehrin en önemli argümanlarından biri. Bu konuda desteğimizi sağlayacağız.” Dedi.


NİLÜFER’DEKİ ARSAYI SATIYORUZ
Nilüfer Başköy deki arsanın satışının yapılması için Başkan Taban’a yetki verilmesi konusu oylanarak oybirliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim