-Kültürpark Mı, Araçların Tur Alanı Mı?-

Hikmet Şahin Kültürparkı içerisinde her türlü motorlu taşıtların dolaşmasına, vatandaşlar tepki gösterdi. Özellikle akşamları araç trafiğinin yoğunlaşması ile birlikte tehlikeli anlar yaşanıyor.

Ailecek park içerisinde yaya olarak gezip dolaşmak isteyen vatandaşlar, araç yoğunluğu ve araç sirkülasyonu yüzünden tehlike yaşadıklarını, sessiz bir ortamda gönül rahatlığı ile dolaşamadıklarını, dinlenemediklerini belirterek, “Kültürpark mı, otopark mı?” serzenişinde bulundular.

İnegöl’ün en önemli eğlence ve dinlenme merkezi olup, bir çok sosyal ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapan Kültürpark’a araç girişlerine izin verilmesinin mantıksız bir uygulama olduğunu ileri süren vatandaşlar, parka temiz hava almak için geldiklerini fakat, araçların egzozlarından çıkan gazlar nedeniyle zehirlendiklerini kaydettiler.

Araç girişinden rahatsız olan vatandaşlar adına şikayetini dile getiren vatandaşlar, en son festival zamanı yasaklanan araç trafiği girişinin tüm yıla yayılmasını istiyorlar.

EZİLMEK TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ

Temiz hava almak ve doğayla iç içe olmak için zaman zaman Kültürparka ailecek gittiklerini söyleyen vatandaşlar, “Sürekli araçların yanımızdan geçmesinden dolayı tedirgin oluyoruz. Zaman zaman kendimiz olsun, çocuklarımız olsun ezilmek tehlikesi ile karşı karşıya kalıyoruz” dediler.

Editör: TE Bilişim