Yaşlılara, Hastalar


Yaşlılara, Hastalara, Sakatlara 4 Kat Çıkıp İnme İşkencesi Sürüyor. Kaymakamlıktan Milli Eğitim Müdürlüğüne, Mahkemelerden İcra Müdürlüklerine, Tapu Müdürlüğünden Kadastro Müdürlüğüne bütün resmi kurumların bulunduğu İnegöl Hükümet Binasında bir türlü dikiş tutmayan asansör, şimdi de  “Korku Tüneli”ni anımsatıyor.
4 katlı binanın en üst katında bulunan Tapu Müdürlüğüne çıkmak isteyen  ve çoğunluğu yaşlılardan oluşan insanlar, yine işkence çekmeye başladılar. Tapu işlemlerini yaptırmak için, asansörü kullanarak 4.kattaki Tapu Müdürlüğüne çıkmak isteyen özellikle yaşlı insanlar, sık sık arızalanan bina asansörünün bu kez ışıklandırmasının bozulması nedeniyle, korku tünelini anımsatan asansöre  binmekten korkan vatandaşların bazıları, yine 4 kat  merdivenleri kullanmak zorunda kalarak, büyük eziyetler çekiyorlar.
ÇAKMAK IŞIĞIYLA BUTONLARA BASILIYOR
Asansörün kapısını açan vatandaşlar, bir anda karanlıktan gelen kişileri görmekte zorlanırken, bazıları ise korkulu anlar yaşıyor. Adeta karanlık bir tüneli andıran asansör içerisinde herhangi bir kata çıkmak için butonu aramaya çalışan vatandaşlar, cebinde taşıdıkları çakmağın ışığı ile butonlara basarak, karanlık bir ortamda yolculuk yapıyor. Klostrofobisi olan vatandaşlar ise istemeyerekte olsa merdivenleri tercih ediyor.
Bazı vatandaşlar, “Hükümet konağındaki  bu asansöre binmekten korkuyoruz. İnegöl’de yaşayan bir çok insanın bir şekilde  işinin olduğu bu binada, asansörün çoğunlukla arıza yapmasının yanında şimdi de karanlıkta kalıp Korku Tünelini andırması üzüntü vericidir. Asansörü kullanmadığımızda ise, 4 katı çıkıp inmek eziyet oluyor. Tapu Dairesinde işi olan insanların çoğunluğu zaten yaşlı insanlar, böyle olunca da merdiven çıkıp inmek bizim için işkence oluyor.  Yetkililerden biran önce bu soruna çare getirmelerini bekliyoruz” diyerek sıkıntılarını dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim