Uyuşturucuya geçit yok

İnegöl Jandarma komutanlığı ekipleri, 2019 yılında uyuşturucu satıcılarına ve suçlulara gözaçtırmadı. Jandarma ekiplerince 2019 yılında yapılan uygulama ve operasyonların artırılmasıyla uyuşturucu satıcıları yakalanırken, trafikte tehlikeye neden olan araç sürücülerine ise ceza yağdı.

İnegöl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 2019 yılında 1900 olay yaşandı. Geçen yıla göre olayların düşüş yaşandığı kırsal mahallelerde suçlular tek tek yakalandı.

UYGULAMALA VE OPERASYONLAR ARTTI

İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince İnegöl’ün kırsal mahalle yollarında ve mahallelerinde uygulamalar ve operasyonlar hız kazandı. Yapılan uygulamalarda Şahıslar ve araçları didik didik aranırken, kanunlara uymayan şahıslara cezalar yağdı.

3 MİLYON CEZA

Ekiplerce yapılan uygulamalarda kurallara ve kanunlara uymayan sürücülere toplam 3 Milyon lira para cezası uygulanırken, 360 araç trafikten men edildi. Geçen yıl ise kurallara uymayan araçlara 1 Milyon lira ceza uygulanmıştı.

KAZALAR YÜZDE 50 AZALDI

Yaralamalı trafik kazalarında geçen yıla oranla yüzde 50 oranında düşüş yaşanırken, ölümlü trafik kazası ise hiç meydana gelmedi.

UYUŞTURUCUNUN KÖKÜNÜ KAZIYORLAR

Jandarma ekipleri önceki yıllara göre uyuşturucu ile mücadelede büyük başarı elde etti. Yapılan operasyonlarda 30 kilogram esrar, bin 200 gram metanfetamin, 5 kilogram selvi, 2 bin kök kenevir ve 250 gram skank uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Bu operasyonlarda 110 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 110 kişiden 15’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ASAYİŞ OLAYLARI DÜŞTÜ

2018 yılında 720 asayiş olayının yaşandığı jandarma sorumluluk bölgesinde 2019 yılında 2019 yılında 650 olay yaşandı. Bu olayların şüphelileri de yakalanarak adli mercilere sevk edildi.

Editör: TE Bilişim