İMOS tarafından2015 yılında başlatılan “İnegöl dünya ile buluşuyor” projesinin 3´sü 8/9 Kasım 2017 tarihlerinde yapıldı. Proje kapsamında ilçeye gelen 18 kişilik heyet, bir dizi temasta bulundu. Heyetin İTSO´ya yaptığı ziyaret sıcak ve samimi bir havada geçti. Konuklarını odanın konferans salonunda ağırlayan İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöllü iş adamları olarak konuk ülkelerin iş adamları ile ticari ilişkileri arttırmak için hazır olduklarını söyledi.

Başkan Metin Anıl, yaptığı konuşmada İnegöl´ün dinamik bir ekonomiye sahip olduğuna vurgu yaparak, “İlçemize gelmeniz be bizleri ziyaret etmenizden onur duyuyoruz. Öncelikle bu organizasyonu 3 yıldır başarı ile sürdüren İMOS Başkanımız Yavuz Uğurdağ ve derneğim yönetim kuruluna teşekkür etmek istiyorum. Öneki yıllarda Afrika ve Amerika kıtasından konuklarımız geldiler. O ziyaretlerden olumlu sonuçlar elde ettik. Sizlerle de verimli bir çalışma yapacağımızı düşünmekteyiz” dedi.

İTSO Başkanı Metin Anıl, Türkiye´nin dünyanın çeşitli ülkeleri ile yaptığı ticaretin her geçen gün arttığını belirterek, İnegöl´ün mobilya, orman ürünleri, tekstil, gıda ve makine üretiminde önemli bir gücü olduğunu ilçedeki iş adamlarının dünyanın çok sayıda ülkesi ile ticaret yaptığını belirterek şunları da söyledi:

“Dost ve kardeş ülkelerden gelen sizleri İnegöl´de ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Bu ziyaretinizde ilçemizi sizlere tanıtma fırsatı bulduk. Önümüzdeki günlerde İnegöl´den ticari heyetler oluşturarak ülkelerinizdeki iş adamları ile görüşmek arzusundayız. Bu ziyaretlerimizde sizlere kendi ürünlerimiz satmak ve sizlerin ürünlerini satın almak istiyoruz. Ülkelerimiz arasındaki ticareti ne kadar arttırsak, ülkelerimizin vatandaşları o kadar müreffeh hale gelirler. Bu konuda bize düşenleri yapmaya hazırız.”               

 

Editör: TE Bilişim