2010 yılı Aralık ay


2010 yılı Aralık ayı Belediye Meclisi toplantısında gündeme getirilip, görüşülerek oy birliği ile kabul edilen, 10 Ocak 2011 Pazartesi  günü ise, Atatürk Bulvarı ile  Ahmet Akyollu ve Nuri Doğrul caddelerinde  startı verilen ücretli otopark sistemi (PARKOMAT), özellikle Atatürk Bulvarında park eden araçların sayısında önemli ölçüde azalma olmasına neden oldu. Vatandaşların, ücreti caddelere göre daha düşük olan  çevredeki açık otoparkları tercih ettikleri gözlendi.

Yıllardır İnegöl’ün sorunu haline gelen, özellikle Atatürk Bulvarı üzerindeki çift yönlü olarak araçların park edilmesi, bu cadde üzerinde trafik düzenlemesi yapılmasını gündeme getirdi. Şuanda Kastamonu Valisi olan  İnegöl’ün eski Kaymakamı Erdoğan Bektaş döneminde tek yön uygulamasına geçilen Atatürk Bulvarında düzensiz parklanmalar nedeni ile park sorununun önüne geçilemedi. Geçtiğimiz Pazartesi gününden itibaren uygulamaya koyulan PARKOMAT sistemi Atatürk Bulvarındaki parklanmayı azalttı.

ATATÜRK BULVARINDA ‘SATILIK ARAÇ’ YOK

Söz konusu sistemin devreye girmesiyle bir iddianın da artık ortadan kalktığı bildirildi. Bazı siyasi parti temsilcilerinin ‘Atatürk bulvarı satılık araç için en iyi yer’ şeklindeki yorumları da PARKOMAT  sistemiyle ortadan kalktı.

AÇIK OTOPARKLAR DOLDU

PARKOMAT sisteminin hayata geçirilmesiyle birlikte, Atatürk Bulvarı başta olmak üzere hem Ahmet Akyolu hem de Nuri Doğrul caddesindeki park sorununu da bir nebzede olsa rahatlattı. 30 dakikada 1.5 TL, 30 dakika ile 60 dakika arası 2 TL, 60 dakika ile 120 dakika arasında 3 TL’nin yanı sıra uzun süreli park etmek isteyen sürücüler, her saat için 1’er TL vermemek için otoparklara hücum ediyor. Uzun süreli park için yüklü ücret ödemek istemeyen sürücüler, gün boyu 2.5 TL alınan açık otoparkları seçerken, hem İnegöl Meslek Yüksekokulunun Atatürk Bulvarı üzerindeki eski yerinde bulunan açık otopark hem de  Uzun sokağın arkasındaki açık otoparkın dolduğu görüldü.

Editör: TE Bilişim