Milli Eğitim Bakanl


Milli Eğitim Bakanlığı ile Garanti Bankası işbirliğinde başlatılan 'Öğretmenin Sınırı Yok' projesi kapsamında, geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günü Atatürk İlköğretim okulu öğretmenlerine yönelik ‘Lider öğretmen’ konulu seminer düzenlendi.

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) uzman eğiticileri Sinan Dişçioğlu ve Kemal Akar’ın konuşmacı olduğu seminere, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Şeref Çiftçi ile Müdür Yardımcıları ve 34 öğretmen katıldı.

15 Ocak 2011 Cumartesi günü başlayan ve iki gün süren seminer öncesinde bir açıklama yapan Okul Müdürü Şeref Çiftçi, seminerin Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere iki gün gerçekleştirileceğini belirterek, “Adı üstünde  bu bir ‘Lider Öğretmen’ semineridir. Öğretmenler lider olmaları için çok okumalı ve bu tür seminerlere, konferanslara katılarak kendilerini yetiştirmelidirler. Öğretmen kendini yetiştirdiği sürede öğrencilerine daha faydalı olarak onların vatanını milletini seven bireyler olarak yetişmelerini sağlayacaktır. İşte bu yoldan hareketle öğretmenlerimize bu semineri kazandırdık. Bu seminerin çıkış yeri okul temsilcisi öğrenci ve arkadaşlarıdır. Seminerin kuruma faydalı olacağını söylediler. Bizde yazışmaları yaptık. İl onaylı ve sertifikalı bir seminerdir. Seminere 32 öğretmen 2 idareci katılmıştır. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Seminer öncesinde bir bilgilendirme yapan Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) uzman eğitimci Sinan Dişçioğlu, Garanti Bankası’nın, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle başlattığı ‘Öğretmenin Sınırı Yok’ projesi kapsamındaki öğretmen eğitimlerinin, 14-15-16 Ocak 2011 tarihleri arasında 8 farklı ilde Artvin, Afyonkarahisar, Ankara, İzmir, Gaziantep, Aydın,  İstanbul ve Bursa'da 15 okulda 17 farklı grupta 486 öğretmenle gerçekleştirildiğini belirterek, “Bursa'da 3 ilçede 5 okulda  145 öğretmenle gerçekleştirildi. Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) tarafından yapılan eğitimlere, İnegöl ilçesinden Atatürk İlköğretim Okulu ile  100.Yıl İlköğretim Okullarından 67 öğretmen katıldı” diye konuştu.

Projenin amacının, ülkede düşünen, sorgulayan ve araştıran bir eğitim modelinin uygulanmasına katkıda bulunmak, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine yönelik eğitim faaliyetleri düzenlemek için olduğunu kaydeden Dişçioğlu, eğitimlerin, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bartın, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Yozgat ve Zonguldak olmak üzere 55 ildeki 21 bin öğretmene yüz yüze verildiğini söyleyerek, eğitimler kapsamında öğretmenlere, ‘İletişim Becerileri’, ‘Sınıf Yönetimi’, ‘Ölçme ve Değerlendirme’ konularından bahsedildiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim