Dün saat 14.00’de CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İnegöl İlçe Başkanı Turhan Neşe, İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Üyeleriyle birlikte Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için Mer-Pa’da hem broşür dağıttılar hem de destek istediler.

‘KADIN KAHKAHA ATMASIN’ DİYENLERDEN KURTULALIM DİYE UĞRAŞIYORUZ

Kadınlar olarak adaylarının sonuna kadar arkasında olduklarını belirten CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Şahin, “Biz İl Kadın Kolları olarak 17 ilçemize, mümkün mertebe ulaşabildiğimiz kadar İlçe Kadın Kollarına destek olmak için gidiyoruz. Ama amacımız broşür dağıtmak değil. Partilerin kadın kolları, broşür dağıtan ekip demek değildir. Biz insanlarla birebir konuşuyoruz. Onlardan rica ediyoruz; lütfen okuyun. Asıl amacımız bu. Sohbet ediyoruz, soruları varsa yanıtlıyoruz. Çünkü, broşür dağıtmanın pek de anlamı yok, postaya verirsiniz gider. Dolayısıyla Ekmeleddin İhsanoğlu için Kadın Kolları olarak tüm ilçelerimizde çalışmalarımız devam ediyor. Biz de ilçelerimize destek için İl Kadın Kollarıyla her gün bir ilçede program yapıyoruz. Bugün sevgili çalışkan Başkanımız Turhan Neşe’nin ilçesindeyiz. Çok da güzel bir organizasyon yapmışlar. Pazaryerinde esnaftan aldığımız tepkiler de çok güzel. Umutluyuz, bu sefer olacak diyoruz. En azından ‘kadın kahkaha atmasın’ diyenlerden kurtulalım diye uğraşıyoruz. O zihniyetle aslında mücadele ediyoruz. Kadınlar olarak adayımızın sonuna kadar arkasındayız. Dünyaca tanınmış bir İslam profesörü, kadına kıymet veren, kadın haklarına, gençlere kıymet veren, Filistin konusunda hassasiyet gösterebilen bir aday. Sonuna kadar arkasındayız, başaracağız” dedi.

HAVA GÜZEL, ÇOK UMUTLUYUZ

Atatürk’ün koltuğuna hak eden birini oturtacaklarını ifade eden Şahin, “Bu seçimin havası çok daha güzel, çok daha umutlu. Yani özellikle ekranlarda çok fazla yer alıyor sayın Tayyip Erdoğan. Ama her yer alışı sanıyor ki ona artı yazıyor. Hayır, eksi yazıyor. Çok da fazla Cumhurbaşkanı olarak halk onu görmek istemiyor. Neden? Siyasi kimliği çok önde. Biz Atatürk’ün koltuğuna siyasi kimliği ağır basmayan, hatta mümkünse hiç siyasetle ilgisi olmayan birini oturtmak istiyoruz. O yüzden Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek oluyoruz. İşi, gücü bıraktık, arkasında çalışıyoruz. Biz de biliriz sahilde, deniz kenarına gidip kahvemizi yudumlayalım, tatil yapalım, çocuklarımızla olalım. Çocuklarımızın yüzünü hiç görmedik. Seçim bitti, seçim başladı. Ama olsun, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için, bu savaşlar da dursun diye en azından biraz hassasiyet gösterebilecek bir insanı oturtmaya çalışıyoruz. Hava güzel, çok umutluyuz. İnşallah Atatürk’ün koltuğuna hak eden birini oturtacağız diye düşünüyoruz” diye konuştu.

AYDIN TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ

CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe ise, “Bursa İl Kadın Kolları Başkanımız Ayşe Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Bizleri bu çalışmada yalnız bırakmadılar. Kadınlarımızın elini sıkıp onlara pazarcı kadınlarımızın, alın terini, emeğini yerinde görmelerini ve köy kadınımızın eşiyle nasıl yan yana çalıştığını, nasıl didindiğini ve bu hayat mücadelesinin ancak Cumhurbaşkanlığı koltuğuna halktan yana, herkesin adayı olan, halkı düşünen, halkı için orada oturmaya çalışan, vatan evlatlarının temsilcisi olan, bakan evlatlarının temsilcisi olmayan bir adayın seçilmesi için, Başkanımızla kol kola, omuz omuza, kadınlarımızla, çocuklarımızla, gençlerimizle aydın Türkiye geleceği için çalışıyoruz. Ve ben bu arada Suriye’de, Irak’ta yaşanan bu kanlı savaşın bir an önce bitmesini diliyor. Bütün din kardeşlerimizin de, Türkiye’deki huzur ve barış ortamına kavuşmasını canı gönülden istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim