Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi ile İnegöl Ensar Vakfı üyeleri, okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte gençlere yönelik İstanbul Tarih Gezisi düzenledi.

Ayasofya, Sultan Ahmet Cami, Fatih Cami, Süleymaniye Cami, önemli şahsiyetlerin türbeleri ve kabristanları, Eyüp Sultan ve ardından Miniatürk’ü gezen gençler, hem kültürel bilgiler edindiler hem de tarihi eserleri yerinde görme fırsatı bulurlarken, son olarak Ensar vakfı Genel Merkezi tarafından düzenlenen 35. Geleneksel Piknik Programına katıldılar.

Gezi hakkında bilgi veren Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Tarık Bostancı, “Okulların yaz tatil döneminde 2 günlük İstanbul gezisi ile öğrencilerimize tarihi vesikaları görme imkânı sağladık. Sultan Ahmet Camiinde şanlı ecdadımızın mimaride zirve dönemini inceledik akabinde komşusu olan boynu bükük Ayasofya Camiinde bir gün tekrar alınlarımızı secdeye koymak için söz verdik. Fatih Camine giderek hadisi şerife mazhar olan Fatih Sultan Mehmed’i dualar ile andık. Eyüp Sultan hazretlerinin makamında dualar ile manevi bir ortamda gençlerimizle İslam Tarihi sohbeti yaptık. Akabinde ülkemizin ünlü yerlerinin bulunduğu MiniaTürk ziyareti çok neşeli geçti. Daha sonra merhum Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocanın, istiklal marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, Ömer Nasuh Bilmen’in, Ahıskalı Ali Haydar Efendi ve daha birçok manevi büyüklerin kabrini ziyaret ederek, Fatihalar okuyup, manevi ve tarihi ziyaretlerimiz sona erdi. Son olarak Ensar Vakfı Genel Merkezi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 35. Geleneksel piknik programına katılarak, burada kardeşlerimizle bir araya gelme fırsatı bulduk. Ben buradan tarihi gezi programımıza katkılarını esirgemeyen Ensar Vakfı Genel Merkezimize, Zeytinburnu Öğrenci Yurdumuzun yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Rabbim yapmış olduğumuz hizmetleri daim eylesin” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim