Birbirinden yetenekli hafız ve Kur’an talebesinin Kur’an tilavetine sahne olan yarışmada jüri üyelerinin oylarıyla ilk üçe giren yarışmacılar büyük ödüllerin sahibi oldu.

İnegöl’de ilk defa düzenlenen yarışmaya toplam 14 yarışmacı katılırken büyük çekişmeye sahne olan Kur’an ziyafetinde elemeler sonrasında finale kalan 9 yarışmacı yer aldı. Konusunda uzman 4 jüri üyesinin puanlama sisteminin neticesinde yarışma birincisi İrfan Dönmez, ikincisi Bilal Nuri Başkurt ve üçüncüsü olarak da Talha Özalp belirlendi.

Programa Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katılım gösterdi.

UYUYAN GÖNÜLLERİ UYANDIRMAK İSTİYORUZ

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Yüksel Arslan hocanın Kur’an Tilaveti ile devam etti. Programın açılışında konuşan Ateş Karıncaları Dernek başkanı Tarık Bostancı; “İnegöl’de ilkini düzenlediğimiz açık hava Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasına hepiniz hoş geldiniz. Malumunuz içinde bulunduğumuz 21. yüzyılda doğusuyla batısıyla dünyanın dört bir tarafında tüm coğrafyada bir takım sıkıntılara maruz kalmış durumdayız. Bir dünya düşünün ki bir taraf gülerken diğer tarafta insanlar kan, gözyaşı, zulüm ile boğuşmaktadır. Bunun en büyük sebeplerinden biri de Peygamberimiz (s.a.v.)’in hadisi şerifte; ‘Size iki şeyi emanet bırakıyorum; onlara sımsıkı sarılıp bağlandığınız müddetçe doğru yoldan sapmayacaksınız! O iki şey Allah’ın kitabı ve benim sünnetimdir’ diye belirttiği üzere Kur’an ve sünnete yeteri kadar sahip çıkamadığımızdandır. Cenab-ı Hakk’tan duamız odur ki bu programımız ve bunun gibi tüm programlar hayırlara vesile olur ve uyuyan gönüllerin uyanmasına yardımcı olur” dedi.

KONUŞARAK DEĞİL ÇALIŞARAK YOL ALACAĞIZ

Ensar Vakfı İnegöl Şubesi Başkanı Fatih Bayram ise; “Bizler Ensar Vakfı ve Ateş Karıncaları olarak konuşarak değil çalışarak yol alacağız parolasıyla yürüyoruz. Şu anda maalesef çalışarak yol alan kâfir iken Müslümanlar her ortamda sadece konuşmakla meşgul. O yüzden konuştuğumuz içinde hiperaktif çocuklar, çalışkan, gayretli, vatanı seven, al sancağına sahip çıkacak çocukları az yetiştirir olduk. Bugünün anlamına binaen şunu hatırlatmak isterim. Kur’an-ı yüklenenler (hafızlar) Allah’ın dostlarıdır. Onlara düşmanlık eden Allah’a düşmanlık etmiştir. Onları dost edinen Allah’ı dost edinmiştir. Çok şükür ki yapmış olduğumuz programlarda Kur’an’a gönül verenlere değer vererek onları dost ediniyor, dolayısıyla Allah’ın rızasını kazanmaya çalışıyoruz. İnsanların en hayırlısı Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir, okuyan ve okutandır. Rabbim tüm çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim okumayı, öğretmeyi nasip etsin inşallah. İşte tam da bu doğrultuda yapılan İslami çalışmaların artması ve daha çok genç kardeşimize ulaşabilmek için sürekli yer talebinde bulunuyoruz. İnşallah bir gün sesimiz duyulur ve çalışmalarımız artarak devam eder. Çünkü makam ve mevkiler gelip geçicidir. Asıl olan geride bırakılacak olan güzel hizmetlerdir. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

ÇOK İYİ HAFIZLAR YETİŞİYOR

Son olarak konuşan Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara ise; “Yıllarca İmam Hatip Lisesinde Kur’an hocalığı yaptığımdan dolayı böyle bir yarışmada olduğum için bahtiyar oldum. Resulullah efendimiz (s.a.v.) ‘Kur’an-ı Kerimi seslerinizle güzelleştiriniz’ buyurarak güzel Kur’an okumaya teşvik etmiştir. Sahabe-i Kiram efendilerimizin arasında çok güzel Kur’an okuyanlar vardı. Rabbim onların yolundan gitmeyi nasip etsin. Ecdadımız Osmanlı’da Kur’an-ı Kerime ve âlimlere çok büyük değerler vermiştir. Hatta o dönem Kur’an Mekke’de indirildi, İstanbul’da yazıldı, Mısır’da okundu denilirmiş. Günümüzde de çok şükür yine en güzel şekilde hafızlar, hocalarımız yetişiyor Fatih Çolak, Ali Tel, Bünyamin Topçuoğlu gibi dünya çapında hafızlarımız. İnşallah şimdi bu yarışmaya katılan kardeşlerimiz de Türkiye şampiyonu, dünya şampiyonu olur diyorum, hepinizi Allaha Emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından jüri üyeleri Mehmet Kızılarslan, Nazmi Özden, Saim Yıldız, Hasan Tüfekçi’nin oylarıyla belirlenerek dereceye girmiş yarışmacılara ödülleri takdim edildi. Diğer tüm yarışmacılara da mansiyon ödülü olarak hediye çeki verilirken jüri üyelerine de plaket takdim edildi.

Aynı zamanda yarışma öncesi belirlenen birinciye 3 bin TL, 2’nciye 2 bin TL ve 3’üncüye de bin TL para ödülleri takdim edilirken tüm yarışmacılara da mansiyon ödülü olarak hediye çekleri verildi.

Editör: TE Bilişim