İnegöl’de başı boş bırakılan atlar, tehlike saçmaya devam ediyor. Şehir merkezinde ki ana arterlerde sıkça görülen atlar, bu kez İnegöl-Bursa karayolunda ortaya çıktı. Seyir halinde ki araçlara aldırmadan zaman zaman caddenin ortasına çıkan sahipsiz hayvanlar, kazaya davetiye çıkarken, sık sık kornaların çaldığı bölgede sürücüler at sahiplerine ve yetkililere öfke kustular.

Genellikle İnegöl şehir merkezinde yer alan Ankara caddesinde sık sık görülen atların yeni durağı İnegöl-Bursa karayolu oldu. Romen vatandaşlara ait olduğu sanılan hayvanların bu bölgeye nasıl gittikleri merak konusu olurken, hayvanların 90 km hızla seyir halinde olan araçlara aldırış etmeden karayolunu işgal etmesi tepkileri de beraberinde getirdi.

Bu tür görüntülerin artmasına ve haber konusu olmasına rağmen ciddi bir yaptırım uygulanmaması dikkat çekerken, sürücüler isyan etmeye devam ediyor.

Bölgedeki vatandaşlar tarafından çekilen görüntülerde sahipsiz atların büyük tehlikelere yol açtığı görülürken, zaman zaman hayvanların cadde ortasına geçip trafik akışını da ciddi anlamda etkilediği görülüyor.

Büyük kazaların yaşanmaması adına belediye ekiplerinin konuya el atmasını isteyen bölgede esnaf ve sürücüler, “İnegöl, atlı şehir gibi oldu. Temizlik konusunda hassasiyet gösterdiğini söyleyen belediyemiz çıkan onca haberlere rağmen bu konuya neden el atmıyor?” diye serzenişte bulundular.

İnegöl’de ki at sahiplerinin uyarılmasını ve ceza-i müeyyide uygulanmasını isteyen vatandaşlar, “Böyle görüntüler İnegöl’ün imajına ciddi zarar veriyor. Atların şehir dışına taşınması noktasında çalışma yapılması ya da şehir içinde at beslenmesinin ve kullanılmasının yasaklanmasını istiyoruz” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim