İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son Sınıf Öğrencilerine Müjdeli bir haber verdi. Yıldırımhan, İMYO bünyesinde Acil Tıp Teknisyeni (ATT) programının açıldığını bildirdi.

Yıllardır 10 program olarak hizmet veren İMYO, 11’nci programına kavuştu. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in destekleri ile açılan ve 2015-2016 öğretim yönetiminde hizmet verecek olan Acil Tıp Teknisyenliği bölümü 20 öğrenci ile kapılarını açacak.

İŞADAMLARINA ÇAĞRI DA BULUNDU

İMYO Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan’ı ziyaretinde konuşan Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Erhan Bilican, İnegöl’ün değeri olan Yıldırım Gazetesi’nin, değerini daha da artırmak için elinden geleni yapacaklarını belirterek, İnegöl Meslek Yüksekokulunun İnegöl’de faaliyet gösteren iş sektörlerine büyük fayda sağlayacak kapasiteye sahip olduğunu söyledi. İMYO yönetimine başarılar dileyen Bilican, işadamlarına İMYO’ya destek olmaları konusunda çağrı da bulundu.

İNANIYORUM…

İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan ise, “Nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Yeni görevinizde de başarılar diliyoruz. Medya sektörü toplum ve yerel gündem açısından önemli bir alandır. Bunun doğru kullanılması insanlara, topluma yerel açısından oldukça önemli bir durum. Sizlerin bu süreçte Genel Yayın Yönetmeni olduğunuz bu dönem içerisinde bunlara dikkat ederek hareket edeceğinize eminiz. İnegöl’e hizmet edeceğinizi Yıldırım Gazetesini de önemli bir yere getireceğinizi, İnegöl’e ait bir gazeteyi Bursa, belki Türkiye çapında duyulabilir hale getirebileceğinize inanıyoruz. Geçmiş dönemde yaptıklarınız, bu dönemde de gazetenin iyi yerlere gelmesinde önemli etkiler yapacaktır. Buna inanıyorum. En kısa zamanda sizleri de ziyaret edeceğiz. İrtibatı devamlı sağlam tutmak gerekiyor. Özellikle eğitim kurumlarıyla, meslek yüksekokulu da İnegöl’de farklı özelliği olan bir okul, böyle bir kurumla basında önemli yere sahip olan gazetenin iyi ilişkiler içerisinde olması, İnegöl eğitimi açısından oldukça önemli sonuçlar çıkarır. İnşallah bundan sonraki süreçte de sizlere başarılar diliyoruz” dedi.

YENİ İHTİYAÇLAR ORTAYA ÇIKIYOR

Yüksekokul faaliyetlerinden bahseden Müdür Prof. Dr.Hikmet Sami Yıldırımhan, “İnegöl Meslek Yüksekokulu içerisinde barındırdığı programlar itibariyle sürekli gelişim ve değişim halinde. Süreç içerisinde yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Eğitim yapılan binalarımız içerisinde atölyelerimizi, dışarıda ki biner metrekarelik atölyelerimize taşıdık. Çilek Mobilya’nın bize büyük katkısı oldu. Hem eğitim alanını sakinleştirmiş olduk hem de daha fazla üretim yapma şansına da sahip olduk. İhtiyaçlarımız bitmiyor. Elimizde var olan hazır imkanlarımız var. Bunları küçük yardımlarla daha iyi noktalara getirerek, öğrencilere daha iyi hizmet etmesi mümkün. Yan tarafımızda bulunan 9 dönümlük alan içerisinde 5 tane biner metrekarelik kapalı tütün depoları var. Bunların üç tanesini atölye olarak faaliyete geçirdik. İki tanesininde faaliyete geçmesi gerekiyor. Bu süreçte elimizden geldiği kadar iki atölyemizi de faaliyete geçirme konusunda işadamlarımızı ziyaret ederek destek isteyeceğiz. İnegöl’e katkı sağlamaya çalışıyoruz. Kubilay Boya firması da bize boya atölyesi desteğinde bulundu. Teşekkür ederiz” dedi.

ATT PROGRAMI AÇILDI

İnegöl Meslek Yüksekokulunda bulunan 10 programa yeni bir programın daha eklendiğini müjdeleyen Yıldırımhan, Acil Tıp Teknisyenliği (ATT) programının açıldığını duyurarak, “Yeni programın öğretim görevlisinin sınavını da yaptık. Muhtemelen bu ay sonu itibariyle de hocamızı bünyemize katmış olacağız. 2015-2016 öğretim döneminde yeni bölümümüze öğrenci alacağız. Okulumuz içerisinde bu program için yerimiz de var. Mobilya programının boşaltmış olduğu kısımda bir laboratuar ortamı oluşturacağız. Bununla ilgili girişimlerimiz olacak. Eğer onu çözemezsek, zaten YÖK’ün bize kadro verme söz konusu olmayacak. Fiziki şartlarında sağlanmış olması gerekiyor. Kısa süre içerisinde çözeceğiz. Bölüm açıldı ama programa öğrenci alınması için de YÖK’ün onayı gerekiyor. Üç hocamızı görevlendirdik. 2015 yılı Haziran ayında yapılacak sınavlara yetişmesi için yeni açılan programın kılavuzu girmesi gerekiyor. Onun uğraşı içerisindeyiz. Kısa sürede sağlamış olacağız” diye konuştu.

20 ÖĞRENCİYLE EĞİTİME BAŞLAYACAK

ATT bölümünün 20 öğrenciyle faaliyete geçirilmesinin planlandığını bildiren Yıldırımhan, “Ama yatay geçişle gelenlerle beraber bu sayının 30’a yaklaşacağını düşünüyoruz. ATT’de uygulama alanı çok olduğu için bunların piyasaya dağıtılması gerekiyor. Bursa zaten kendi içerisinde bunu sağlıyor. İnegöl 20 öğrenciyi ancak kaldırabilir. Bursa, çok Özel ve Devlet Hastaneleri olmasına rağmen, ATT öğrencilerini dağıtmakta zorluk çekiyor” şeklinde konuştu.

ATT PROGRAMI DİŞ HASTANESİNDE KONUŞLANACAK

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yeni yerine taşınmasıyla beraber boşalacak olan eski binayı Acil Tıp Teknisyenliği programı için kullanacaklarını duyuran Yıldırımhan, “O binanın zaten odaları müsait. Laboratuvar ortamı var. Çok ufak tefek değişikliklerle o binayı kullanacağız. Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’de bu bölümle alakalı gerekli desteği veriyor. Kendisine de teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

İMYO’LULAR İŞSİZ KALMIYOR

Yıldırımhan, “Bu okuldan mezun olan öğrenciler istihdam ediliyor. Bizim elemanlarımız açta açıkta kalmıyor. Giden gidiyor ama gittiği yerde hizmet ediyor. Ama bu okulu bitirir bitirmez hizmete başlıyorlar, boşta kalmıyorlar. Meslek Yüksekokulları genel de yerele hizmet eder. Bizim okulumuz da İnegöl’e, Bursa’ya hizmet eder. Okulumuzda bulunan programların hepsi etkili programlar. Hepsi İnegöl’ün iş sektörlerinin kullanabileceği programlar. Bu nedenle bu kurumun biraz daha güçlendirilmesi lazımdır. İnegöl’deki firmaların yetkilileri gelip kurumumuzu inceleyebilirler, beklentilerini söyleyebilirler. Elbirliği ile bu kurumu daha da güçlendirebiliriz” şeklinde konuştu.

İMYO İNEGÖL SINIRLARINI AŞTI

İMYO’nun İnegöl’ü aştığını aktaran Prof. Dr. Yıldırımhan, Uludağ Üniversite’sinin bütün bölümlerine donatım anlamında üretim yaptıklarını ifade ederek, “Üniversitenin girmediğimiz bölümü kalmadı. Her birimde iş yaptık. İnegöl’ün imajını üniversite çapında bir numara yaptık. Bursa’da İnegöl’ü bilmeyen yok” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim