39. Vodafone İstanbul Maratonu 12 Kasım 2017 Pazar günü gerçekleştirildi. İnegöl´den de İnegöl Belediyesi organizasyonu ile 120 kişinin katıldığı maraton için Cumartesi gecesi 01.30´da otobüsler kaldırıldı. Maratona katılacak vatandaşları, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban uğurladı.

3 otobüs ve 1 minibüs ile yapılan maraton yolculuğu öncesi etkinliğe katılanlarla sohbet eden Başkan Taban, tüm sporseverlere başarılar diledi. Burada kısa bir açıklama da yapan Alper Taban, “39. Vodafone İstanbul Maratonuna Belediyemiz organizasyonu ile vatandaşlarımızı götürüyoruz. Bildiğiniz gibi Ekim ayında maraton başvurularıyla ilgili kayıtları almaya başlamıştık. 1 aylık kayıt sürecinde 120 vatandaşımız başvurusunu yapıp katılmak istediğini iletti. Bu gece de 120 sporsever vatandaşımızı maratona uğurluyoruz. 3 otobüs ve 1 minibüsle ulaşımları sağlanacak. İnegöl Belediyesi olarak İstanbul Maratonuna katılan ilçe halkımıza gidiş geliş olmak üzere ulaşım ve katılımcılar için kumanya sağlıyoruz. Ayrıca her katılımcıya İstanbul Koşusunun bir anısı olarak İnegöl Belediyesi tişörtü hediye ettik. Bastırılan bu tişörtlerle katılımcılar İnegöl´ü böylesi bir maratonunda temsil etmiş olacaklar” dedi.

Yüz bini aşkın sporseverin iki kıtayı dostluk ve centilmenlik duygusuyla birleştirmesinin İstanbul Maratonu´nu dünyanın en ilgi çekici maratonu haline getirdiğini ifade eden Başkan Taban, “İstanbul Maratonu, yürüyüş yapma ve koşma imkânı ile spora özendirme açısından önemli bir ulusal etkinliğimiz. Bizde İnegöl Belediyesi olarak yıllardır süre gelen geleneğimizi devam ettirip bu yılda bu organizasyonda yerimizi alıyoruz. Organizasyon kapsamında; maraton dediğimiz 42 kilometre koşusu, 15 kilometre koşusu ve 10 kilometre koşusu ile herkese açık halk koşusu düzenlenmektedir. Halk koşusu  ‘Kahramanlar Koşusu´ adı altında yapılacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim