5 Nisan Dünya Avukat

5 Nisan Dünya Avukatlar Günü, Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de, Bursa Barosu İnegöl Temsilciliği tarafından kutlandı.
Avukatlar Günü nedeniyle, İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel, İnegöl’de görev yapan Avukatları, Adliye Sarayındaki Baro Odasında ziyaret ederek, Bursa Barosu İnegöl Temsilcisi Ünal Rubacı’ya çiçek takdim ederken, Avukatlarda Adliye Sarayında görevli personel ile vatandaşlara karanfil dağıttılar.
İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel Avukatları ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Avukat arkadaşlarımız ile birlikte uyum içerisinde çalışıyoruz. Avukatlar bizim meslektaşlarımız, can yoldaşlarımız, kader arkadaşlarımızdır. Kendilerinin Avukatlar Gününü kutluyor, hayatlarında kolaylıklar diliyoruz” dedi.
Bursa Barosu İnegöl Temsilcisi Avukat Ünal Rubacı ise, Başsavcı Mehmet Demirel’e nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti. 1987'den beri tüm barolarca Avukatlar Günü'nün kutlanmakta olduğunu belirten Rubacı, “Hukuk devleti ilkesinin ve bu çerçevede tarafsız ve bağımsız yargının yanı sıra suç işleyen herkesin, eşit şekilde adil yargılama ilkelerinin göz önünde tutularak yargılanmasının sağlanması da çok önemlidir. Avukatlık yasasının yürütülmesinde evrensel bir kural olan, Havana Kurallarının 16. maddesi Hükümetleri, Avukatların hiçbir baskı, engelleme taciz ve yolsuz bir müdahale ile karşılaşmadan, her türlü mesleki faaliyetlerini yerine getirmeyi sağlamakla yükümlü kılmıştır" dedi.
Rubacı, "Bir ulusun yüksek değerlere sahip demokrasi ile yönetildiğinin ölçüsü, Avukata verilen önem ve değer ile ölçülür. Hukuk devletinin en önemli güvencesi savunma avukatları ve onların örgütü Barolardır. Yargı bağımsızlığının, avukatın ve baroların bağımsızlığı da sağlanmak suretiyle var olabileceğini, yargının bağımsız olmadığı bir toplumda demokrasinin de olamayacağını, herkesin anlamasını istiyoruz" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim