İnegöl ticaretinin k

İnegöl ticaretinin kalbinin attığı çarşı merkezinde Sarraflar Çarşısının yanında bulunan Ayakkabıcılar Çarşısında, dün   sabah saatlerinde çıkan yangında 10 işyeri zarar gördü. Yangının ilk belirlemelere göre elektrik kontağından çıktığı tahmin edilirken, İtfaiye ekiplerinin özverili çalışmalarıyla kısa sürede kontrol altına alınıp, söndürülen yangın sonucunda  büyük maddi zarar meydana geldi.

Dün sabah saat 07.30 sıralarında, kısa süre önce büyük oranımdan geçirilen Sarraflar Çarşısına bağlantılı olarak kapalı çarşı haline getirilen, ayakkabıcıların yoğunlukta olduğu Ayakkabıcılar Çarşısında çıkan yangını fark eden çarşının güvenlik görevlileri, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede bütün araçları ile yangına müdahale eden İtfaiye ekipleri, yangını söndürebilmek için yoğun çaba sarf etti. İNGAZ ekipleri de kısa sürede olay yerine gelip, çarşı içerisindeki doğalgaz akışını keserken, bir yandan da işyerlerinde bulunan tüp gibi yanıcı ve patlayıcı maddeler dışarı çıkartılarak, olası patlamanın önüne geçildi.

İşyerlerinin oldukça eski ahşap yapıya sahip olması nedeniyle yangın kısa sürede diğer işyerlerine de sıçradı. Polisin de çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı yangın devam ederken, sabah işyerlerini açmaya gelen işyeri sahipleri, çevredeki esnafların ve çalışanların yardımı ile işyerlerindeki malzemelerini kurtarmaya çalıştılar. Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Şen ve Turgay Yel, Emniyet Müdürü Orhan Öztabak’da yangın yerine gelerek çalışmalar ve yangının çıkış nedeni ile ilgili bilgiler aldılar.

Kısa sürede kontrol altına alınarak daha fazla yayılmasına izin verilmeyip  söndürülen yangında, Mehmet Başarır’a ait ayakkabıcı mağazası, Mekke Pazarı, Ekrem Yenisoy’a ait Yemenici işyeri, Mustafa Başarır’a ait büro, Mehmet Malgaralı’ya ait işyeri, Sedat Koç’a ait bebek giyim mağazası, İsmail Bayram’a ait ayakkabı mağazası, Nadir Çetinkaya’ya ait esnaf çay ocağı, diğer işyerlerine oranla büyük ölçüde  zarar gördü.

Yangını söndürme çalışmalarını takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, yangının çatı kısmında çıktığını, 8-9 işyerinin zarar gördüğünü belirterek, “Çok ciddi bir mal kaybı var. Sevindirici olan tarafı, anında müdahale edilip, daha büyük zararların önlenmiş olmasıdır. Yangının kesin çıkış nedenini ancak itfaiye raporu çıktıktan sonra öğrenebiliriz. İnegöl’ün merkezinde, ticaretin yoğun olduğu bir yerde yangının daha fazla büyümeden halledilmesi tek sevindirici yan. Bu işten zarar gören bütün işyeri sahiplerine büyük geçmiş olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim