2007-2009 yılları ar


2007-2009 yılları arasında İnegöl Meslek Yüksekokulu Mobilya Dekorasyon Bölümünde okuyan, mezun olduktan sonra ise  Bursa'da, Adliye Sarayı karşısında dosya satışı yapıp fotokopi çeken babasına yardım eden 22 yaşındaki Eyüp Algül 40 günden beri kayıp. Babasından 5 Nisan 2011 tarihinde İnegöl’e gidiyorum diye izin alan Eyüp Algül’den o günden beri haber alınamadı.

40 günden beri sürekli olarak oğlunu arayan, Bursa Adliyesinden emekli olduktan sonra Adliye Sarayının karşısında adliye dosyası satıp, fotokopi çekim işi yapmakta olan 6 çocuk babası Mustafa Algül, üçüncü çocukları olarak dünyaya gelen ikizlerden biri olan Eyüp Algül’ün hayatından endişe etmeye başladıklarını, 40 günden beri gözüne uyku girmediğini, perişan olduğunu ifade etti.

Kendisinin Erzurum Narman’lı olduğunu, oğlu Eyüp’ün de Narman’da doğduğunu, ancak görevi icabı geldikleri Bursa’da büyüdüğünü anlatan dertli baba Mustafa Algül, “Eyüp, 2007 yılında İnegöl Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Bölümünü kazanarak okumaya başladı. İnegöl’de bir yıl Özel İshakpaşa Öğrenci yurdunda, bir yılda arkadaşlarıyla birlikte tuttukları Atatürk Bulvarı üzerindeki evde kaldı. 2009 yılında mezun olduktan sonra yaklaşık bir yıl Bursa Adliye Sarayı yanındaki Merkez Çay  ocağında çalıştı. Son olarak ise Adliye Sarayı karşısındaki benim iş yerimde bana yardım ediyordu. Zaten Kasım 2001 tarihine kadar tecilliydi, Kasım ayında askere gidecekti. 5 Nisan 2011 tarihinde ‘İnegöl’deki arkadaşlarımın yanına gidip, bir iki gün kalacağım’ diyerek izin istedi. Ben de olur dedim, elimi öperek İnegöl’e gitti. Gidiş o gidiş, bir daha kendisinden haber alamadık” dedi.

Oğlunun zaman zaman tecilini kaldırıp askere gideceğini söylediğini,  acaba askere mi götürdüler diye araştırdıklarını fakat gitmemiş olduğunu öğrendiklerini belirten baba Mustafa Algül, Polise, Jandarmaya bildirdiğini, ayrıca kendisinin de bizzat  İnegöl'de gidebileceği yerleri araştırdığını, ancak bu güne kadar  kendisine ulaşamadıklarını söyledi.

Erzurum ve Narman’daki akrabalarını arayıp sorduklarını, İstanbul ve İzmir’deki tanıdıklarını aradıklarını, oralara gitmediğini öğrendiklerini ifade eden dertli baba Mustafa Algül, “Yaklaşık 10 gün önce İnegöl’de Kemalpaşa mahallesinde bir vatandaş görmüş. Oğlumun cep telefonu üzerinden araştırma yapan polis, İnegöl Mobilyacılar Sanayi Bölgesinde bir mobilya firmasında çalışan bir kişide olduğunu tespit etti. Kişi ifadesinde, telefonu İnegöl Tarfik Denetleme İstasyon Amirliğinin karşısındaki yeşil alanda çimenlerin arasında bulduğunu, sim kartını çıkarıp kendi sim kartını takarak kullandığını, çıkarmış olduğu sim kartı ise atmadığını söylemiş. 18 Mayıs 2011 tarihinde İnegöl’den beni arayan bir vatandaş, Eyüp’ü otobüs terminalinden çıkarken gördüğünü, hatta arkasından ‘Eyüp’ diye seslendiğinde dönüp baktığını ve daha sonra yoluna devam ettiğini söyledi. Hemen İnegöl’e geldim, beni arayan vatandaşı bulup konuştum ama sonuç alamadım” diye konuştu.

Bursa’da Selçukbey mahallesi Ocak sokak numara 27/3 adresinde ikamet ettiklerini söyleyen Mustafa Algül, “Annesinin yüksek tansiyonu var. Eyüp gittikten sonra iyice fenalaşıp yataklara düştü. Gece gündüz ağlıyor. Oğlumuzla aramızda en ufak bir çekişme, tartışma yaşamadık. Kendi isteği ile mi eve gelmiyor, yoksa bir yerlerde zorla mı tutuluyor merak ediyoruz. Hatta artık hayatından bile endişe duymaya başladık. Oğlumuzun bulunması için herkesten destek bekliyoruz. Görenlerin, yerini bilenlerin en yakın güvenlik güçlerine bildirmelerini veya 0 507 249 11 06 ve 0 537 761 52 50 nolu telefonlardan beni aramalarını insaniyet namına rica ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim