Kestel ilçesine bağlı olmasına rağmen, İnegöl’e yakınlığı nedeniyle tüm alışverişlerini İnegöl’de yapan Babasultan mahallesi (köyü) sakinleri tarafından uzun yıllardan beri, köyde türbesi bulunan  Geyikli Baba Hazretlerini anma için düzenlenen programlardan biri daha 3 Temmuz 2014 Pazar günü (Dün) gerçekleştirildi. Mahalle halkının imece usulü 120 kazanda hazırladıkları pilav, yaklaşık 20 bin kişiye ikram edildi.

Babasultan Geyikli Baba Anma Günü Derneği tarafından düzenlenen 600 yıllık Geyikli Baba Anma Günü etkinlikleri, yoğun ilgiye neden oldu. Bu yıl 637.’si düzenlenen etkinliğe, İnegöllülerin de yoğun ilgi gösterdiği  yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

İnegöl Müftülüğü'ne bağlı ilahi ve mevlidhan grubunun okuduğu mevlit sonrası Geyikli Baba Türbesi'nde dualar edildi. Geleneksel düzenlenen etkinlikte pilav yapımı için 2 büyükbaş hayvan ve 50 kuzu kesilirken, 2.5 ton pirinç kullanıldı. 120 kazanda bin 500 kişinin yardımıyla yapılan pilav, 20 bin kişiye ikram edildi. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Geyikli Baba anma törenlerinin Osmanlı döneminden bu yana düzenlendiğini belirterek, "637 yıldır aralıksız sürdürülen bir gelenek olan anma törenlerini, bu yılda büyük bir coşkuyla gerçekleştiriyoruz. 20 bin kişiye pilav ikramı oldu. Mevlid okundu, dualar edildi. Gelen misafirler Geyikli Baba türbesinde dualar etti. İnşallah bu geleneği önümüzdeki kuşaklar da sürdürecektir" dedi.

Geyikli Baba Anma Günü Derneği Fahri Başkanı İbrahim Güner ise, anma gününün köy halkı ve yardımsever vatandaşlarla ortaklaşa tertip edildiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim