İnegöl´e bağlı Edebey Mahallesinin içinden geçen Bağlaryolu Deresi, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü tarafından ıslah ediliyor. Yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olacak ıslah çalışmaları sayesinde yaşanan taşkınlara engel olunacak.

BÜYÜK BİR FACİAYI ÖNLEMİŞ OLDUK

Edebey Mahallesinin içinden geçen Bağlaryolu Deresinin ıslah edilme çalışmalarının yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Edebey Mahallesi Muhtarı Rasul Kayman, “Muhtar olduğumdan beri mahallemizde dere taşkınlarıyla alakalı sıkıntılar yaşıyorduk. Muhtar olur olmaz ilk müracaatımızı Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğüne oldu. Yapılan ölçümler, etütler, fizibilite neticesinde son nokta olarak ihale aşamasına geldi. 14 Ocak 2015 tarihinde ihalesi yapıldı. Sağ olsun siyasilerimiz, DSİ Bölge Müdürümüz, Şube Müdürlerimiz bu işin üzerine hassasiyetle durdular. Burada tabi büyük bir faciayı da önlemiş olduk. Bir ay öncesinde yağan yağmurlar önceki hali olsaydı taşkınlardan dolayı çok sıkıntı yaşardık. Onun için devletimize, milletimize Allah zeval vermesin. Yaptıkları hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

TAŞKINLAR HEM ARAZİLERİMİZE HEM DE EVLERİMİZ ZARAR VERİYORDU

Muhtar Kayman, “Taşkınların engellenmesiyle alakalı bin 500 metre taş duvar, 300 metre beton duvar, 10 tane menfez yapılıyor. Soğuk Hava Depomuzun yakınında 12 metre genişliğinde menfez yapılıyor. Mahallemiz bir şekilde bu yapılanlardan faydalanacak, taşkın korkusuyla yaşamayacak. Taşkınlar olduğunda hem arazilerimiz hem de evlerimiz zarar görüyor, evlerimize su basıyor. DSİ tarafından yapılan yatırımın maliyeti yaklaşık 1,5 milyon lirayı bulacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim