Sanayi ve Ticaret B


Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun (TESK) 18'inci Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, birleşmek, ortak tedarik merkezi kurmak yada bakkal dükkanını yenilemek isteyenleri destekleyeceklerini belirtip, “İnegöl'de de arkadaşlar, bir dönüşüm projesini hayata geçirdiler” diyerek, İnegöl’de Bakkallar ve Benzerleri Odasının öncülüğünde kurulan Bakkallar Temin Tevzii Kooperatifi (BAKKOOP)’u işaret etti.
Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Zafer Çağlayan’da, Türkiye çapında bir ilk olan İnegöl’de kurulan BAKKOOP’u her toplantıda, her yerde övgüyle anlatmış, BAKKOOP Temin Tevzii ve Satış Mağazasının açılışına da bizzat katılmıştı.
Zafer Çağlayan gibi şuandaki Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’de İnegöl BAKKOOP gibi kuruluşların Türkiye’ye yayılmasının gerektiğini söyleyerek, ''Önümüzdeki dönem en önemli konu büyük alış veriş merkezleri ile ilgili yasal düzenlemenin tamamlanmasıdır. Yapılan düzenleme ile hem alışveriş merkezlerinin kuruluş şartları belirlenecek, hem de tedarikçilerle olan ilişkiler yeniden düzenlenecek. Küçük işletmelere ilişkin mekanizma bu düzenlemenin içinde yer alacak ve bu işletmeler zarar görmeyecek” dedi.
Yerel yönetimlerin, alışveriş merkezleri kurulurken daha dikkatli olmaları gerektiğine de işaret eden Bakan Ergün, ''Yarından itibaren belediyelerle birlikte (esnafın su ücreti konutla aynı veya yakın olsun) diye bir çalışma yapalım. Birleşmek, ortak tedarik merkezi kurmak yada bakkal dükkanını yenilemek isteyenleri destekleyeceğiz. Dünyaya mal satacağız, çok büyük üretim tesislerimiz de olacak. Ama onu tüketiciye ulaştıran en son nokta esnaf ve sanatkardır. Dünyanın ve ekonominin şartları değişti, esnaf ve sanatkarın da bu değişime ayak uydurması gerekiyor” diye konuştu.
Bakan Ergün, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) 18'inci Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada vergi, SSK ve Bağ-Kur primleri gibi kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Editör: TE Bilişim