İnegöl Belediyesi ile Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği (BAKUT) işbirliğinde önceki gün Kent Müzesi Sergi Salonunda Fotoğraf ve Arama Kurtarma Materyalleri Sergisi izlenime açıldı. Sergi, 31 Aralık 2015 Perşembe gününe kadar açık kalacak.

Sergi açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, BAKUT Başkanı Eray Türemen, dernek yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Kurdele kesimi öncesinde bir konuşma yapan BAKUT Başkanı Eray Türemen, “BAKUT 1999 Yalova depreminden sonra 22 Eylül´de Bursa´da deneyimli dağcılar tarafından kurulan bir arama kurtarma derneği. 1999´dan bugüne kadar değişik aktiviteler, faaliyetler yaptık. Yalova depreminden sonra 12 Kasım´da Kaynaş depremi oldu. Daha sonra Kütahya Simav´da deprem oldu. Yine BAKUT olarak oradaydık. En sonda Van Erciş depreminde BAKUT olarak, arama kurtarma faaliyetlerinden bulunduk. Arama kurtarmanın dışında bizim sportif etkinliklerimizde var. Dağcılık, kano, raftingte federeyiz. Bu branşlarda sporcularımızda var. BAKUT olarak, Bursa´yı temsil ediyorlar. Yaklaşık 1 yıldır da fotoğrafçı grubunu oluşturduk ve arkadaşlarımız fotoğraf kurslarında aldıkları eğitimlerini, çektikleri fotoğraflarla sergileyerek kendilerini daha iyi tanıtıyorlar. Bu sergiyi iki kere Bursa´da yaptık. 3´ncüsü de İnegöl´e kısmet oldu. Umarım bundan sonra devamı da gelir. Hafta sonları doğa yürüyüşleri yapıyor. Bu hafta da İnegöl´de bir doğa yürüyüşümüz var” şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, “İnegöl Kent Müzesi, Türkiye´nin ilk ilçe Kent Müzesi unvanıyla, İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi de Türkiye´de sektöründe ilk olma özellikleriyle Türkiye´de iki örnek müze olarak çevresine ilham kaynağı olmaktadır. Bu eşsiz yapıları kurmak ve kentimize kazandırmak; İnegöl halkının bizlere göstermiş oldukları destekle nasip olmuştur. Biz; tarihini yaşatarak koruyan bir belediyeyiz. Bu yönümüzle de anılmak için; Gençlik Merkezi, Kapalı Çarşı, İshakpaşa Külliyesi ve Baykoca Türbesi başta olmak üzere birçok eseri restore ederek yeniden şehrimize kazandırdık. Bu kentin değerlerini ve ruhunu diri tutmayı öncelikli vazifelerimizden addediyoruz. Her iki müzemiz sadece ziyaret edilen bir mekân değil, arkeoloji müzelerinin soğukluğundan öte yaşayan bir müze olma özelliği ile öne çıkmaktadır. Hem içerisinde bulundurduğu geçmişten günümüze gelen eşyalardan dolayı, hem de bünyesinde hemen her ay, her hafta gerçekleştirdiği kültürel etkinliklerden dolayı. Varlığıyla diğer şehirlere ilham veren İnegöl Kent Müzesi, bu yönüyle de diğer müzelere örnek teşkil etmektedir. Bugün de müzemizde, Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneğinin hazırlamış olduğu fotoğraf ve arama kurtarma materyalleri sergimizin açılışı için bir aradayız. Bu sergi müzemizde açılan 61. sergimizdir. Sergide dernek üyeleri tarafından çekilen 63 fotoğraf ile derneğe ait arama kurtarma materyalleri sergilenecektir. Sergimizde eserleri bulunan BAKUT üyelerimiz, Ali Ayhan, Düzgün Kılıç, Ebru Nebipaşagil, Erhan Sönmez, Gülsen Çakır, Hülya Soykan, Necla Türemen, Neşe Çabuk, Nurcan Üçöz, Özgür Altınkaynak, Recep Özdemir, Sennur Uyumsal, Serpil Akın, Zafer Kılıçoğlu, Zeynep Tezcanlı. Sergimiz 12 - 31 Aralık tarihleri arasında İnegöl Kent Müzesi Sergi Salonu´nda halkımızın ziyaretine açık olacaktır. Hazırlanan bu sergi arama, kurtarma işinin ve bu işi yapan ekiplerin önemini, gerekliliğini bir kez daha anlamamıza yardımcı olacaktır. Tüm İnegöllü hemşerilerimi sergimizi gezmeye davet ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle sergi izlenime açıldı.

Editör: TE Bilişim