4 Nisan tarihinde Bulgaristan’da gerçekleşecek olan Genel Seçimler için İnegöl Balkan Göçmenleri Derneği tarafından önemli bir uyarı yapıldı.
4 Nisan 2021 tarihinde gerçekleşecek olan Bulgaristan Genel Seçimleri için İnegöl Balkan Göçmenleri Derneği tarafından uyarı geldi.
Dernek Başkanı Mustafa Kahraman yaptığı açıklamada “04 Nisan 2021 tarihinde yapılacak olan Bulgaristan Genel Seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip (geçerli liçna kartı bulunan) hemşerilerimizin, Türkiye’de oy kullanabilmeleri için dilekçe (zayavlenie) vermeleri gerekmektedir. Seçim günü oluşacak yığılmayı önlemek ve daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda maksimum sayıda oy kullanmak için olabildiğince çok sayıda dilekçe doldurulması gerekmektedir.”
FORMU DOLDURMAYANLAR KİRİL ALFABESİYLE DİLEKÇE VERECEKLER
“Bulgaristan Cumhuriyeti'nin aldığı ve son seçimde de uygulanan karar gereği 09.03.2021 tarihine kadar dilekçe doldurmayanlar; seçim listelerinde ismi yer alamayacak, Kiril alfabesiyle sandık kurulu önünde kendi el yazısı ile dilekçe doldurmak zorunda kalacak ve pandemi koşullarında uzun kuyruklar oluşmasına sebep olacaktır.”
ONLİNE FORM İLE BAŞVURU KOLAYLIĞI
“Dilekçeler, 09.03.2021 (bu tarih dahil) tarihine kadar https://www.cik.bg/bg/ns2021/izvan-stranata/submit web adresi üzerinden Bulgarca (kiril) harflerle doldurularak gönderilmesi gerekmektedir.”
DETAYLI BİLGİ İÇİN DERNEĞİMİZİ ARAYIN
“ Evinde bilgisayar ve interneti olmayan vatandaşlarımıza, demokratik oy kullanma hak kayıplarını önlemek amacıyla İnegöl BALGÖÇ derneği olarak 0224 711 60 06 nolu telefondan yardımcı olunacaktır.”
BULGARİSTAN’A GİTMEK İSTEYENLER TEST YAPTIRMAK ZORUNDA
“ Bulgaristan’a giderek oy kullanmak isteyenler söz konusu dilekçeleri doldurmayacaklardır. 30 Nisan tarihine kadar Bulgaristan’a girişlerde negatif PCR testi ibraz etme zorunluluğu olduğu da unutulmamalıdır.”
BU SEÇİM HAKLARIMIZI KORUMAK İÇİN ÖNEMLİ
Kahraman açıklamalarını şöyle sürdürdü “Bu seçim Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın haklarını korumak için önem arz etmektedir. Bundan sonraki seçimlerde de İnegöl’de tekrar sandık kurulması için online formdan başvuru yapılması gerekmektedir. Soydaşlarımızın bu konuya gereken hassasiyeti göstereceğine inancım tamdır. ”

Editör: TE Bilişim