“Balıkların kılçığı boğazına takılır”

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, kendisini eleştiren CHP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar´a cevap verdi. Ortak basın açıklaması isteğini reddettiği için kendisinin  eleştirildiğini öne süren Çelik, Büyükışıklar´ı işaret ederek, “Bu dereden çıkan balıklar kılçıklı olur, adamın boğazına takılır” dedi.

AŞIRI BUHARLAŞMADAN BALIKLAR ZARAR GÖREBİLİYOR DEDİLER

Makamında basın açıklaması yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Bundan 15 gün önce İnegöl OSB Bölge Başkanı Sayın Zeki Şahin´in daveti üzerine yönetici arkadaşlarımız, meclis arkadaşlarımız, Ziraat Odası mühendisleri, kimyager arkadaşlarımızla oraya gittik. Önce OSB´de bize bir sunum gösterdiler devamında ise arıtma tesislerine girip, arıtmanın başından sonuna bizi gezdirip bilgilendirdiler. Her bölümünde bizzat ayrıntılara girerek anlattılar. Son noktasında ilk giren halini gördüğümüz suyun son çıkış halini de gördük ve İnegöl OSB´nin çok güzel bir arıtma tesisi olduğunu ifade ettik. İnegöllü olarak gurur duyduk. Buraya bir davet üzerine gittik. Orada söylediğimiz bir şey vardı ve sonrasında da söyledim, burada su son noktaya pırıl pırıl gidiyor ancak İnegöl´ün bir de dereleri var. Bu Boğazköy Barajı´nın temiz olduğu anlamına gelmez. Mezitler´den tertemiz akıp pırıl pırıl akan dere Kulaca bölgesinden geçerken orada bile balık ölümleri yaşanıyor. Aynı zamanda Yenice OSB tarafından gelen derelerin de kirli olduğunu söyledik. Yakın zamanda bir heyetle yeniden Boğazköy Barajı´nda incelemelerde bulunacağız. Hatta barajın sulama noktasına girişinden İnegöl OSB yetkilileri oradan da su alarak tahlil yapacaklar. Biz bunları anlattık. Orada bir basın mensubu arkadaşımız balık ölümlerinin neden gerçekleştiğini sordu. Biz de bu işin uzmanı olmadığımızı, denetlemeye gelmediğimizi, davet üzerine geldiğimizi söyledik. Balık ölümlerini biz bilmeyiz, branşımız değil ancak bunu uzmanlara sorduğumuzda o günlerde 40 dereceyi geçen bir sıcaklık vardı, aşırı buharlaşmadan balıklar zarar görebiliyor dediler. Biz de onların söylediğine istinaden bunu ifade etmiştik. Yoksa biz ne balık ölümleriyle ilgili bir uzmanız ne de arıtma tesisi uzmanıyız. Biz sadece davete icabet ettik, pırıl pırıl tesisleri gördük, onları söyledik. Oradan çıkan su nihayetinde Yenişehir ovasını ve bizim 4 köyümüzü suluyor. Biz gidip orada bu incelemeleri yapmasa mıydık?” dedi.

ÇOCUK GİBİ…

Büyükışıklar´ı işaret eden Çelik, “Buraya kadar her şey normal, sonrasında bundan 1 hafta önce CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar gecenin 2´sinde hangi ruh hali ile hangi psikoloji ile olduğunu bilmiyorum ama 5 tane peş peşe benimle ilgili twit atıyor. Her seferinde de ‘Çaktın mı?´ diyor. Bir çocuk gibi, İlçe Başkanına yakışmayacak şekilde tavır sergiliyor. Ona rağmen hiçbir şekilde kendisine cevap vermedim. Siyaset yapmak ona buna laf atmak değil. Sen kendini yükselteceğim diye başkalarına laf atamazsın, siyasetin de bir adabı var. Bakıyorum İnegöl´de Süleyman Atılgan ağabey çok iyi bir ağabeyimizdi, Necmi Demir, Turhan ağabey, Erol Kazanç, en son hanımefendi ve diğer başkanlar hepsi pırıl pırıl insanlardı, uyumlu bir şekilde çalışmıştık. Bu şekilde ne siyaset yapılır ne başka bir şey. Dikkat edilirse onun twitlerine dahi cevap vermedim esasında. Arkadaşımız yeniden tutmuş 50 yıllık projelerini açıklarken yine bizi işin içine katıyor. Bu şekilde siyaset yapılmaz. Siyasette tabi ki eksikleri söyleyeceksin, nerede ne var söyleyeceksin ama insanları gece 2´de twit atarak, başka şeyler yaparak rahatsız etmeyeceksin. Bu odanın 18 bin üyesi var, demek ki 70-80 bin insana hitap ediyor, bu dereden balık çıkacak anlamında gözünü bu sefer de bize dikti haber anlamında. Yanlış yapıyor. Bu dereden çıkan balıklar kılçıklı olur, adamın boğazına takılır. İstediğin gibi herkese ne laf atılır ne de haber yapılır” dedi.

ORTAK BASIN AÇIKLAMASINI REDDEDİNCE

Sezai Çelik, İnegöl´ün ayçekirdeği kurutma alanı ile ilgili olarak sıkıntılarının Büyükşehir Meclisi´nde CHP´nin de desteği ile çözüldüğünü, CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar´ın da bu konuda destek verdiğini aktararak kendisine o dönemde teşekkür ettiğini belirtti. Çelik, Büyükışıklar´ın daha sonra kendisi ile birlikte basın toplantısı yapma isteğini geri çevirdiğini, o günden sonra da eleştirilerin başladığını öne sürdü.

 

Editör: TE Bilişim