Olay, İnegöl’ün Hocaköy Mahallesi'nde 30 Nisan 2018 günü saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Seçkin Memiş, çiftçilik yapan Burhan T.’nin evine geldi. Evin kapısında karşılaştığı Burhan T.'den para istedi. Tutal, para vermeyi reddedince ikili arasında kavga çıktı. Burhan T., kapı girişinde duran baltayı alıp, Seçkin Memiş’e vurmaya başladı. Başına ve sırtına aldığı darbelerle ağır yaralanan Memiş, ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Burhan T. tutuklandı.

KOMŞULAR GELİN

Kasten adam öldürme suçundan hakkında dava açılan Burhan T.'nin yargılanmasına İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Burhan T., “Olaydan önce de gelip para istemişti. Yüz lira verdim. Ardından yine istedi, yine yüz lira verdim. Benden sürekli para istiyordu. Olay günü kapımı çaldı, kapıyı açtığımda boğazıma sarıldı. Kendimi korumak için kapının girişindeki odun kesmek için kullandığım baltaya iki kez savurdum. Ondan sonra yere düştü. O sırada, ‘komşular yetişin gaspçıyı vurdum’ dedim. Ben öldürmek için vurmadım, kendimi savunmak için vurdum” dedi.

Öldürülen Seçkin Memiş’in ağabeyi Vedat Memiş ise, Burhan T.'den şikayetçi olduğunu söyledi. 20 yıla kadar hapis cezası istenen sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Son duruşmada savcı mütalaa verdi. Savcı, sanığın 18 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Karar duruşması 7 Mart’ta yapılacak.

Editör: TE Bilişim