19 Mayıs AtatürkR


19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 12 Mayıs 2011 Perşembe günü sabah saat 08.30’da Bandırma’dan ‘Gençliğe Sesleniş Koşusu’  adı altında koşmaya başlayan ve 19 Mayıs günü Anıtkabir’e ulaşmayı hedefleyen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şubesi üyesi Mustafa Kızıltaş,  dün İnegöl’den geçerken ADD İnegöl Şubesi Başkanı Muharrem Elmacı, CHP İlçe yöneticisi Tevhidin Ayar ve İnegöllü ADD’liler tarafından karşılandı.

Bursa Ankara karayolu üzeri 8 etap halinde planladığı koşusu sırasında Bozüyük, Eskişehir, Sivrihisar, Polatlı, Ankara Ümitköy’den sonra Anıtkabir’e ulaşıp, geçtiği yerlerden ADD’liler tarafından verilen toprakları Anıtkabir’e bırakacak olan Mustafa Kızıltaş, İnegöl’deki karşılanması sırasında yaptığı konuşmada, “19 Mayıs 1919 Kurtuluşun ve Kuruluşun başlangıcıdır. Emperyalizme karşı verilen savaş sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti çağdaşlaşmayı ve aydınlanmayı hedef alıp peş peşe devrimler yapmış modern bir devletin yolunu açmıştır. Ne acıdır ki, bu devrimlere daha başlangıcından karşı çıkanlar olmuş, bazen gizli, bazen açıktan yapılan saldırılarla bu günlere gelinmiştir. Bu gün ise cumhuriyetin temel nitelikleri bir tarafa atılıp, AB ve ABD’nin güdümünde ülkemiz sonu belli olmayan uçurumlara yuvarlanmaktadır. Ben, Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşı olarak yüzü bilme dönük, tam bağımsız bir anlayışta, özgürce yaşanan bir Türkiye için atalarımız ne bedel ödedilerse bu bedeli ödemeye hazırım. Bugün bir Yugoslavya, Irak, Libya, Mısır, Suriye olmak istemiyorsak, hep birlikte Kemalist ideolojide buluşmamız gerekmektedir” dedi.

Bir Türk vatandaşı olarak, ülkenin siyasal geleceğine dikkat çekmek için Bandırma’dan Ankara’ya Anıtkabire koştuğunu ifade eden Kızıltaş, “Atatürk için Ankara’ya koşuyorum. Mustafa Kemal’in Milli Kurtuluş İdealini yaşatmak için, devrimlerine saldıran karanlık güçlere dur demek için, milletçe yabancı uşaklığına düşmemek için, Gazi Mustafa Kemal’in ilke ve devrimlerine sahip çıkmak için, Bandırma’dan Ankara’ya koşuyorum. Türk Milletinin Bağımsızlık Mücadelesinin Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in Türk Gencine verdiği görevi anımsamakta yarar görüyorum” diye konuştu.

Mustafa Kızıltaş, kendisini karşılayan İnegöllü ADD’lilerle bir hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Ankara’ya doğru koşmaya devam etti.

Editör: TE Bilişim