Başkan Taban, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Kıbrıs Adası'na barış ve huzur getiren, Ada Türkleri'nin can güvenliğine kavuşmasını ve hak ve hürriyetlerini elde etmesini sağlayan Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde kutlanan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı tebrik etti.

“20 TEMMUZ 1974:KIBRIS TÜRK HALKININ YENİDEN DOĞDUĞU GÜN“

Taban mesajında şunlara yer verdi; “20 Temmuz 1974 Kıbrıs Türk Barış Harekâtı, Kıbrıs Türk Halkının, yeniden doğduğu, özgürlüğüne kavuştuğu, can güvenliğinin sağlandığı, geleceğinin garantilediği, siyasi coğrafyasını ve egemen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş koşullarını belirlediği tarihe mal olmuş bir gün ve Kıbrıs’ta yeni bir dönemin başlangıcıdır. KKTC’nin kurucu lideri ve Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı mensupları ve mücahitleri Kıbrıs’ta Türk milletinin varlığını sürdürebilmesi için büyük mücadeleler vermişlerdir. Kıbrıs halkının çok çetin mücadelelerden geçerek bugünlere gelmiştir” diye konuştu.

“ET VE TIRNAK GİBİYİZ”

Bölgesinde lider bir ülke olan Türkiye’nin güçlü duruşu sayesinde Kıbrıs’ın da ayakta durmaya devam edeceğine vurgu yapan Taban, “Güçlü, istikrarlı, demokratik, tam anlamıyla çağdaş bir Türkiye olmadan Kıbrıs Türk halkının ve KKTC’nin varlığı ve güvenliği de olmaz. Kıbrıs ve Türkiye ayrı ayrı düşünülemez. Et ve tırnak gibi birbirine bütünleşmiş vaziyetteyiz. Kıbrıs Türk halkının yeniden doğmasını ve geleceğini Anavatan Türkiye’nin güvencesi altında sürdürmesini sağlayan 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sayesinde adada 44 yıldan beri huzur ve güven ortamı hakim. 20 Temmuz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan Türklerin varlığını tüm dünyaya ilan edildiği gündür. Bugün, Kıbrıs adasında Türklere yönelik soykırım girişimi önlenmiş ve Ada'da güvenlik ortamı sağlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 44 yıl önce yaptığı gibi bugün de Ada’daki huzurun ve barışın kalıcı olarak devam etmesi konusunda üstüne düşen her şeyi yapmaktadır ve yapmaya devam edecektir.”

Taban son olarak, “20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı dolayısıyla Barış ve Özgürlük Bayramını bir kez daha kutlarken aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyor, Kıbrıslı Türk kardeşlerimize en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim